Oskarshamn ska avsluta grundserien mot HV71, ett lag som har säkrat kontrakt, och här tror jag klart mest på hemmaseger.

Oskarshamn ligger på den viktiga sjätteplatsen som innebär att man går direkt till kvartsfinal, men efter bara en seger på de fem senaste matcherna har jagande Timrå närmat sig.
Just nu har man samma poäng men bättre målskillnad, så en seger här är grymt viktig, och man har samtidigt möjlighet att knipa femteplatsen.

Med spetsspelare som Suomela, Karlkvist, Smejkal och Oksanen så finns det massor av offensiva hot även om det gått trögare på slutet, men i den sista hemmamatchen i grundserien tror jag man går ut och gör en stark insats med tanke på matchens betydelse.

HV71 har gått urstarkt på slutet med fem segrar på de sex senaste. Nu senast nollade man Skellefteå då man vann med 3-0, en seger som innebar att man säkrade kontraktet, och Ortio stod för en kanoninsats och stoppade 29 skott.
En motivationsfaktor kan vara att man har möjlighet att putta ner Linköping, men efter denna matchen är säsongen över, så motivationen lär knappast vara på topp.

Visst finns det precis som hos hemmalaget bra kvalitet i Petersson, Kaski, LaLeggia och Miele, men samtidigt som man inte har särskilt mycket att spela om är det även bortais nu, vilket är ett minus, och känslan säger att man kan vara ganska mätta här.

Speltips: 1 och jag investerar 2u

This is the stats tab
This is the post tip