Tisdagskvällen erbjuder SHL-hockey och i Be-Ge Hockey Center ska Oskarshamn ta emot Linköping.

IK Oskarshamn har varit en positiv överraskning i årets upplaga av SHL. Just nu är hemmalaget placerade på en sjätteplats i tabellen och detta genom att ha spelat in 45 poäng på 28 matcher. Ser vi till dagsform så är det dock inga superpositiva toner i hemmalaget då de noteras för två raka förluster. När SHL drog igång igen efter julstöket så gästade IKO Skellefteå AIK på bortais och där blev det förlust med 4-1.

Linköping HC som kommer på besök är just nu ett lag för slutspelshockey. Gästerna har spelat ihop 37 poäng på 29 matcher och är sista lag till 8-delsfinal. Brynäs som är närmast jagande nedifrån har bara en poäng mindre och detta med en match mindre spelad, så LHC bör och lär känna sig tämligen jagade. För bortalagets del så blev det också förlust i omstarten efter jul då de gästades av Färjestad hemma och förlorade med 3-1.

Senast dessa lag möttes så gjorde dem det i Linköping och då vann LHC med 6-2.
Nu har IKO chans till revansch och trendbrott på deras hemmais och min idé inför nedsläpp är att denna match bör ha goda chanser på nytt målkalas då det är två lag som siktar uppåt i tabellen.

Oskarshamn vill behålla sin slutspelsplats som kvartsfinalslag, men LHC vill också uppåt och ta sig ikapp, så detta är en match som inget av lagen vill lämna poänglösa.

SPELTIPS
Över 5 mål (asian) till 1.70 hos Unibet .

Vad tror ni?

@JV89__ på Twitter.

This is the stats tab
This is the post tip