Ligans formstarkaste lag Oskarshamn tar emot Linköping hemma på torsdagen, och här tror jag man tar en ny seger av bara farten.

Oskarshamn imponerar stort för tillfället då man visar upp en riktigt fin effektivitet offensivt, och senast var inget undantag då man slog leksand med 5-1. Det var lagets femte raka seger och på de matcherna har det blivit 25 mål, så man snittar fem mål per match framåt.
Sett till de 15 senaste omgångarna är man också ligans formstarkaste lag, och nu är man uppe på en femteplats.

Man har Suomela som leker hockey för tillfället och med sina 61 poäng toppar han den totala poängligan. Tvåa i poängligan är hans radarpartner Karlkvist, och med Oksanen, Smejkal och Zohorna där bakom finns det massor av kvalitet offensivt, något jag tror blir tungan på vågen här.

Linköping är även det ett av de formstarkaste lagen sett till de 15 senaste matcherna då man tagit 25 poäng. Nu senast stod man för en stark vändning mot Rögle där man vände 2-4 till 5-4, och Rattie skickade in segerpucken med bara 45 sekunder kvar.
Den segern togs dock på hemmais och där har man vunnit 14/23 matcher.

I truppen har man hög kvalitet i Fantenberg, Hultström och Rattie, men man har inte alls samma spets som Oskarshamn.
Att det nu är bortais ser jag också som ett stort minus då man faktiskt är sist i bortatabellen med bara sex segrar på 22 försök, och bara 21 av de 65 inspelade poängen har kommit på resande fot.

Oskarshamn ser sylvassa ut offensivt för dagen och mot ett bortasvagt Linköping ska man ha goda chanser att plocka sin sjätte raka triumf, och jag går på hemmaseger i matchen.

Speltips: 1 och jag investerar 2u hos bet365
This is the stats tab
This is the post tip