Dags för match mellan den förmodade absoluta botten mot den förmodade absoluta toppen, nämligen Oskarshamn mot Luleå. När säsongen är över så tror jag Oskarshamn ligger sist i serien och jag ser det inte som en omöjlighet att Luleå leder serien, top-4 är jag rätt säker på att dem kommer ligga. Jag kommer spela Luleå i denna match till 1.95, spelet tas som vanligt med en flat.

Oskarshamn har haft riktigt mycket flyt och blivit räddad av deras målvakt Tex flertalet gånger. I senaste matchen mot Växjö så var Oskarshamn rejält nedtryckta. Matchen slutade bara med 3-2 till Växjö och det var sjukt nog Oskarshamn första förlust under ordinarie tid i SHL någonsin. Då mötte man Växjö, nu möter man Luleå som känns klart starkare än Växjö. För Oskarshamn är det såklart tungt att åka på första förlusten, den är ju förväntad men samtidigt så känner man nu att flowet är borta och man måste komma tillbaka till verkligheten och sluta glassa uppe i molnen.

Luleå har i de inledande fem matcherna ännu inte tagit någon poäng på bortais, men nu tror jag verkligen att det är dags. Luleå fick ta en riktigt skön hemmaseger i senaste omgången när man slog Linköping med solklara 4-1. Den norrländska maskinen är igång och jag tror dem kommer bli oerhört svåra att stoppa för alla lag denna säsongen.

Oskarshamns odds inför denna match är lägre än det borde vara med tanke på deras fina inledning av SHL. Jag tycker inte man ska stirra sig blind på form även fast det är ett relativt viktigt inslag. Tittar man på hur lagen, erfarenheten och så vidare ser ut i de båda lagen så tycker jag att Luleå ska vara betydligt mer klara favoriter än vad dem är nu. Jag tror och tycker verkligen att Luleå ska vinna denna batalj under ordinarie tid.

Match: Oskarshamn - Luleå
Spel: Luleå
Odds: 1.95
Insats: Flat
Bolag: bet365
Spelstopp: Lördag 15.15

Stort lycka till vid rygg!

Twitter: @SHLGrinder

// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip