Returmöte mellan Oskarshamn och Luleå i dagens enda match i SHL, och här har jag min idé klar.

Oskarshamn såg ut att bryta sin dystra förlustsvit senast så man hade ledningen borta mot Luleå väldigt länge. Man tog dock två sena utvisningar i matchen, något som Luleå kunde utnyttja, och de kvittrade och tog matchen till förlängning. Väl där så avgjorde Hållander för Luleå, och man fick återigen se sig besegrade.

Detta var lagets elfte raka förlust och självförtroendet är helt på botten. Den tunga förlusten senast tog nog också riktigt hårt på spelarna. Positivt är att Palmberg stod för tre poäng i matchen, och han kommer att bli väldigt nyttig för laget.

Nu är det hemmaplan och det är en stor fördel då man spelat bättre i sin egna arena då man har vunnit fem av sina elva matcher. Det är absolut inga supersiffror, men med tanke på att man bara vunnit tre av tolv bortamatcher så är det en klar fördel.

Luleås vändning senast var nog riktigt skön för laget då man lyckades vända ett 2-4 underläge efter halva matchen till seger med 5-4 efter förlängning.
Spelare som Brännström, Olausson och Emanuelsson gjorde en solid insats då det stod för två poäng vardera i matchen.

Man har en bred trupp där samtliga linor är med och bidrar, en bra styrka i ett lag, speciellt då man har spelare som Ilomäki och Tyrväinen spelar landskamp för Finland.

Kikar man på bortaplan denna säsongen så har man vunnit sex av elva matcher, ett klart bra facit.
Kikar man även på poängsnittet så är man seriens starkaste bortalag, och här bör man ha bra chans att spela hem samtliga tre poäng.

Speltips: 2 och jag investerar 1u // TT

This is the stats tab
This is the post tip