Söndagen har en SHL-match på menyn och denna finner vi i Be-Ge Hockeycenter där Malmö Redhawks gästar IK Oskarshamn.

Hemmalaget har varit spellediga sedan årsskiftet och det samma gäller bortalaget. Min teori är därför att vi får se ett möte mellan två spelsugna lag där hemmalaget tar kommandot i egenskap av just hemmais.

IK Oskarshamn avslutade fjolåret med förlust, 3-1 på bortais mot Rögle. Innan det besegrades Linköping med samma siffror på hemmais och på de fem senaste har IKO totalt två vinster och tre förluster. I tabellen är smålänningarna just nu placerade på en sjundeplats och det innebär 8-delsfinal. Upp till topp 6-placering har de i skrivandets stund tre poäng, så för deras del är det viktiga poäng på spel när SHL äntligen rullar vidare.

Gästande Malmö avslutade 2021 med förlust de också. 6-5 blev det i baken på bortais mot Timrå och detta efter förlängning. I tabellen är Malmö just nu precis ovanför strecket som innebär negativt kval, men till "fel sida" strecket har de sju poäng, förvisso med en match mer spelad än nykomlingen Timrå som jagar.

Senast Malmö var på besök här så blev det bortaseger med 5-2. men därefter har lagen mötts en gång till och då I Malmö där Oskarshamn vann med 4-1.

Min idé inför nedsläpp denna gång är att det kan bli en ny målrik historia, inte minst från hemmalaget.

SPELTIPS
Tomas Zohorna över 0,5 poäng till 1.72 hos Unibet .
Hittills har 33-åringen stått för 21 poäng på 30 SHL-matcher för IKO och detta fördelat på tio mål och elva assists.

Vad tror ni?

@JV89__ på Twitter.

This is the stats tab
This is the post tip