Hallå!

Idag mår man riktigt gott när man tänker tillbaka på gårdagen. Över 5.0 mål rekades mellan Malmö och Leksand här hos rekatochklart och det spelet satt långt inne men tillslut satt det när Leksand tryckte in reduceringen till 5-1 och spelet var i hamn till @1.99. Även överspelet mellan Björklöven-MODO hittade hem enkelt på min twitter och säsongens tyngsta spel HV71 -0.5 satt som ett smäck när dem stabilt besegrade Lukko Rauman med 2-0. Dagen slutade med dryga 9 units plus.

Idag tycker jag mig ha hittat ett godkänt spel. Det är matchen mellan Oskarshamn och Mora som jag tittat lite mer noggrant på och kommit fram till att jag ska spela på den spelformen jag ogillar allra mest. Underspel. Det jobbigaste, tråkigaste och mest nervösa som finns är enligt mig att sitta och titta på en hockeymatch som man inte vill att det ska bli några mål i. Det är en sak med fotboll där bollen kanske är på mittplan ibland, det går segt vid inkasten osv och tiden bara blöder iväg. Värre enligt mig med hockey. Hjärtat i halsgropen varje anfall och från ingenstans kan det ramla in 3 mål på 2 minuter och då sitter man inte så bra i båten. Men aja, underspel är något som ibland måste spelas och ikväll anser jag det vara en sån kväll. Under 5.0 mål spelas mellan Oskarshamn och Mora till @1.90 med 3/5U.

Oskarshamn, detta tighta lag. Sex matcher har man hittills spelat i år och ingen match har ännu passerat vår lina på över 5 mål. Två matcher har slutat på exakt fem mål men alla andra under 5. Oskarshamn har i säsongsinledningen haft ett väldigt stabilt försvar men målskyttet har varit sämre. Man har totalt gjort 10 mål hittills i HockeyAllsvenskan vilket är näst sämst i serien, bara Almtuna är sämre. Dessutom har OIK:s boxplay varit väldigt väldigt bra. Faktiskt så bra att man är bäst i serien på den grenen med 95.5%!

Mora är väl egentligen inte kända för att vara ett tight lag och har inte heller varit så oerhört tighta i inledningen av HA. Men man måste tänka på vilka dem mött. När man mött mer bättre lag som lägger stor vikt på defensiven så har det blivit betydligt målfattigare än när man mött lag som kör allin/inte tänker lika mycket på defensiven. Exempelvis Västervik som bara kör, visst dem är bra men det blir ofta galna matcher när dem är inblandade och mycket mål. Ikväll möter Mora seriens ett av seriens bästa försvar i min mening och jag tror mycket väl detta kan bli en målfattig historia.

När lagen möttes förra säsongen så vann man två möten var, en hemma och en borta. Man delades alltså helt broderligt på poängen. Två matcher blev relativt målrika två blev målfattiga. Stora anledningen varför detta underspel spelas är för att Oskarshamn har en så oerhört bra defensiv samtidigt som deras offensiv in fungerar alls. Läge för målfattigt!

Match: Oskarshamn-Mora
Spel: Under 5.0 mål
Odds: @1.90
Insats: 3/5U
Bolag: Pinnacle Sports
Spelstopp: 19.00

Twitter: @SHLGrinder (SHL-Grinder)

Stort lycka till vid rygg!

Keep moving forward!

// SHL-Grinder

This is the stats tab
This is the post tip