Oskarshamn tar sig an ligans formstarkaste lag i Skellefteå under torsdagen, en uppgift som kommer bli otroligt tuff.

Oskarshamn kommer från seger och sett till de fem senaste matcherna har man tagit tre segrar, vilket är ett bra facit. Man har dock tagit segrarna mot Malmö, Brynäs och Linköping, lag som tillhör den nedre delen av tabellen, så man har haft ett rätt bekvämt spelschema på slutet.
Under säsongen har man gjort 90 mål framåt och med det är man fyra i målligan.

Det mesta handlar dock om Karlkvist, Suomela och Smejkal som öser in poäng, så spetsen i truppen är riktigt hög, men bredden är alldeles för blek, vilket även en niondeplats i tabellen visar.
Defensivt har man även stora problem då man släpper in alldeles för mycket mål, något man knappast kommer ha råd att göra här då man möter ett av ligans bästa lag.

Skellefteå fortsätter att trumma på efter krossen mot HV71 senast där man vann med 7-2 så tog man sin sextonde raka seger i SHL!?, makalösa siffror.
Man har varit en maktfaktor på hemmais och att det är bortais är såklart ett minus. Man har dock tagit nio segrar efter 15 matcher på resande fot, så man är starka även på bortaplan.

Till skillnad mot hemmalaget så har man en betydligt bättre bredd då man har flera kedjor som kan kliva fram, och Lindström, Lindholm, Möller och Johnson är några av lagets toppspelare. På slutet har man även fått in Mascherin som spetsar till offensiven ytterligare, och normalt sett ska man vara numret större än Oskarshamn.

16 raka segrar för Skellefteå i SHL visar att formen är på absoluta topp och trots att det är bortais som gäller nu så ska man ha goda chanser att förlänga segersviten då man möter ett överkomligt motstånd i Oskarshamn, och jag går på bortaseger i matchen.

Speltips: 2 och jag investerar 1u
This is the stats tab
This is the post tip