IK Oskarshamn tar emot Skellefteå AIK i Be-Ge Hockey Center denna torsdagskväll. Det är formstarkt som gästar formsvagt och min spelidé är att en poängstark lirare i bortalaget fortsätter att producera.

Oskarshamn vänder hem efter en bortaturné på två raka där de inledningsvis förlorade mot Djurgården i huvudstaden med 4-2 och därefter gästade de Luleå där de föll igen och då med 4-1.
Nu är det hemmamatch som väntar och denna gång ska man försöka bryta trenden genom att ställas mot ett för dagen formstarkt Skellefteå AIK.

Gästerna har två raka 5-2-vinster i bagaget. Först slog man Frölunda och därefter Timrå, båda vinsterna är på hemmais. Senast SAIK agerade bortalag gästade man också Luleå och då blev det förlust med 4-2.
SAIK är dock ett topplag i SHL och med 32 matcher spelade har de lyckats spela in 62 poäng, vilket innebär att de just nu har fem poäng upp till just Luleå i topp, men då är det också fyra matcher färre spelade.

Senast Skellefteå AIK var på besök här i Be-Ge Hockey Center fick vi se ett riktigt målkalas som hemmalaget vann med 8-5. Därefter har lagen mötts en gång i Skellefteå också och då blev det hemmaseger med 4-1.

Rickard Hugg i SAK har gjort poäng i båda dessa matcher och just nu är 23-åringen uppe i 24 poäng på 32 matcher i SAIK-tröjan (13+11).

Jag tror att Hugg gör nya poäng för sitt Skellefteå ikväll.

SPELTIPS
Rickard Hugg över 0,5 poäng till 1.70 hos Betsson / Nordicbet .

Vad tror ni?

@JV89__ på Twitter.

This is the stats tab
This is the post tip