Hockeyallsvenskan står på schemat och Oskarshamn ska kriga till sig tre poäng hemma mot Troja/Ljungby.

Oskarshamn gjorde en lite svagare insats senast då man förlorade borta mot Karlskoga med 5-3. Trots att man inte hade mer än 19 skott på mål så gör man tre mål, och visar att man fortfarande vet vart målet är. Nu är det hemmaplan igen och där har man sex raka segrar och totalt sett så har man vunnit åtta av sina tio hemmamatcher, och har en målskillnad på fina 35-16.
Nu till matchen så tappar man Lucas Elvenes som kallats hem till Rögle igen, och det är ett jobbigt tapp med tanke på att han är lagets bästa poängplockare. Men man har fler spelare som håller hög klass och för ett lag som Oskarshamn så blir det inte lika kännbart som om ett bottenlag tappat sin bästa spelare. Nu när man tappar Lucas så lånar man istället in Kalle Miketinac för att bredda truppen, och han ska vara klar för spel redan ikväll.

Troja/Ljungby har sex raka förluster i bagaget och senast lyckades man kriga till sig 2-2 mot Tingsryd hemma vilket var viktigt, för man behöver verkligen alla poäng man kan få. Nu ligger man sist i tabellen med sju vinster på 22 matcher där tre av vinsterna kommit på bortaplan. Senast blev det som sagt återigen en förlust för laget och i den matchen fick laget klara sig utan Jesper Thörnberg, då han blev skadad i matchen mot Almtuna.
Nu saknas han även i denna match och det tycker jag är ett tyngre tapp än hemmalaget då Trojas lag inte besitter tillräckligt med spets i truppen, och då behöver man alla spelare friska för att hålla spelet uppe.

Oskarshamn ska ha riktigt bra chans i denna match och när williamhill inte hunnit med när övriga bolag börjat dra ner oddsen så får vi passa på.

Speltips: 1 hcp 1,5 vilket betyder att hemmalaget måste vinna med minst två mål och jag investerar 4u.

This is the stats tab
This is the post tip