Lördagen bjuder på smålandsderby mellan Oskarshamn och Växjö i en klart intressant match, och här har jag hittat ett spel.

Oskarshamn har gjort sju försäsongsmatcher där det blivit tre segrar och fyra förluster, och i de två senaste har det blivit nederlag mot Malmö.
En gemensam nämnare är att man släppt in en hel del mål i matcherna, närmare bestämt 28 stycken under ordinarie tid.
Visst är det försäsongsmatcher, men det är något som oroar.
Man har även mött Växjö en gång inför premiären och då blev det förlust med 1-4.

Förra säsongen gick man till kvartsfinal där man blev utslagna, och överlag gjorde man en kanonsäsong.
Inför denna säsong har man dock tappat ledande spelare i Kim Rosdahl och Fredrik Olofsson som öste in poäng för klubben förra säsongen samt Thomas Zohorna och Brian Cooper. Det positiva är att man har kvar Patrik Karlkvist samt fått in spännande namn i Burström, Suomela och Oksanen.

Växjö åkte ur i fyra raka matcher mot Frölunda i kvartsfinalen förra säsongen, och Sam Hallam fick inte avsluta på topp för klubben. Till denna säsongen har man en ny tränare i Jörgen Jönsson, och det återstår att se om han är rätt man för jobbet.
Försäsongen har dock varit bra då man vunnit fem av åtta matcher, varav det blivit segrar i fem av de sex senaste.

Flera spelare i Gynge, Lundberg, Calof och Nättinen har lämnat laget inför säsongen. Man har dock gjort flera fina värvningar i Dan Sexton, Lukas Bengtsson och Brian Cooper samt Keegan Lowe och danske Joachim Blichfeld, så visst ser det bra ut. Dock ser målvaktssidan svag ut, så där finns det absolut frågetecken inför säsongen.

Växjö är befogade favoriter i matchen och de ska ses med bra chans att gå segrande ur matchen. Jag spelar dock med lite säkerhetsmarginal i matchen då det trots allt är säsongspremiär.

Speltips: 2 dnb (insatsen tillbaka vid oavgjort) och jag investerar 2u // TT

This is the stats tab
This is the post tip