Österrike tar sig an ett topptippat Finland under lördagen, och här bör man få en jobbig match.

Österrike har trots att man bara vunnit en av fem matcher i turneringen gjort det väldigt bra då man bland annat tagit poäng mot USA samtidigt som man vunnit mot Tjeckien, vilket imponerar.
Efter segern har det dock blivit förluster mot Norge med 5-3 samt med 4-3 efter straffar mot Lettland. Matchen mot Lettland spelades under fredagskvällen och det var en match som både gick till förlängning och straffar, och med tanke på att denna matchen spelas på lördagseftermiddagen så har man fått extremt kort vila.

I laget har Salzburgspelarna Peter Schneider och Dominique Heinrich imponerat då de gjort åtta respektive sex poäng i turneringen.
Man har dock varken samma spets eller bredd som finnarna har, och jag har svårt att se att man ska kunna utmana med tanke på den korta vilan inför matchen.

För Finlands del har det blivit fyra segrar och en förlust i turneringen, vilket är ett bra facit, och förlusten kom mot ett bra Sverige efter straffar.
Ser man till de fyra segermatcherna så har man dock varit urstarka defensivt, något som bara två insläppta mål styrker.
Nu senast mötte man Storbritannien där det blev en 0-6 seger, och även om den spelades under fredagen så behövde man inte ta ut sig för att vinna matchen.

I matchen senast fick man förstärkningar av Dallas-duon Miro Heiskanen och Esa Lindell, vilket gör den fina defensiven ännu bättre.
I övrigt har man namn som Granlund, Manninen och Lehtonen för att nämna några, så det finns gott om kvalitet i laget, vilket jag tror man visar här.

Finland är det klart bättre laget i matchen och då Österrike gick en tuff match mot Lettland under fredagskvällen så bör man vara klart mer utvilade, och jag tror på en klar seger för finnarna.

Speltips: 2 hcp -3,5 och jag investerar 1u // TT

This is the stats tab
This is the post tip