Tjena. Gårdagen var väl sådär. Slovakien floppade rejält och OS första skräll var ett faktum då Slovenien vann rättvist med 3-1. Kul trots allt för den lilla nationen Slovenien.
Underspelet i Sverige såg bra ut till en början. Men med mindre än fem minuter kvar kom 1-0 till Sverige och innan första perioden var slut stod det även 1-1. Överspelet sprack i den andra perioden då Sverige gick ifrån 2-2 till 4-2. Men summerat så var Sveriges försvarsspel en katastrof och Sverige kan tacka sin seger för sitt powerplay (fyra av fem mål där) och Henrik Lundqvist. Fortsätter Sverige såhär så blir det tack och hej fortare än kvickt i en kvartsfinal.

Idag är det fyra OS matcher i sista gruppspelsmatcherna och först ut är Österrike - Norge.

Österrike som har en målskillnad efter två gruppspelsmatcher på 4-14. Med att börja mot Finland och släppa in åtta mål så såg det inte bra ut mot Kanada då Kanada ledde med 6-0 efter två perioder men tack vare målvaktsbyte och kanske ett mättat Kanada så stoppade Österrike blödningen i den tredje perioden och höll 6-0 matchen ut.
Österrike är en nation som kommer rikta in sig på försvarsspel och mot ett Norge som inte har en superduper offensiv så tror jag Österrike helt klart kan hålla ner siffrorna.

Norge som stret emot bra första matchen i gruppen mot Kanada och föll med bara 3-1 medan i andra matchen mot Finland bli totalt utspelade i första perioden där Finland lite väl enkelt gick fram till en 3-0 ledning och Norge bytte målvakt. Det hjälpte dock föga då finnarna utökade till 5-0 efter den andra perioden. Norge fick en drömstart i tredje perioden och smackade in 1-5 men närmare än så kom aldrig Norge och matchen slutade tillslut 1-6.
Norges vill troligen slå Österrike men kommer vara nervösa för att inte gå bort sig då det är Norge som är favoriter i denna match och måste vara det lag som ska för matchen. Det känns på förhand som Norge inte riktigt vill vara.

Kommentar:
Slaget om den tredje platsen i gruppen där det gäller att sluta på en tredje plats för att försöka få en så bra lottning som möjligt i ett kommande playoff.
Jag tror på en match där Norge kommer vara det spelförande laget och Österrike kommer förlita sig på kontringsspel.
Det känns på förhand som en match där bägge nationerna inte vill gå bort sig och är rädda om poängen. Jag tror om vi slipper ett tidigt ledningsmål så tror jag det kommer bli en försiktig match med lite målchanser och inte så värst underhållande spel.
Mitt spel blir därmed under 5,5 mål till 1,90 på Bwin .
Slutresultat: 2-3?

This is the stats tab
This is the post tip