Österrike stöter på nytt tufft motstånd i VM i form av USA, men efter insatsen senast så bör man kunna hålla siffrorna nere även här.

Österrike gjorde en hel del bra matcher inför VM där man bland annat bara förlorade mot Sverige med 1-0 samt Finland med 2-4.
Nu i premiären så fick man stryk av Sverige, vilket var väntat.
Det blev dock bara 3-1 och ser man till insatsen så var den klart plusbetonad, och Sverige var på något sätt inte överlägsna.

Truppen tillhör de svagare i turneringen då det är få skickliga spelare. Det finns dock namn som Kasper, Baumgartner och Schneider där den sistnämnda gjorde målet i premiären, och då man kunde stå upp bra mot Sverige så bör man även kunna göra det mot USA.

USA segrade i premiären mot Lettland med 4-1 där man efter elva minuter hade en 3-0 ledning, något som givetvis la grunden till segern.
Visst var man det bättre laget, men samtidigt bjöd Merzlikins på ett par billiga mål, framförallt 3-0 målet som han borde tagit.

Truppen har en backstjärna i Seth Jones som gjorde två poäng i matchen, och han är en av lagets absolut viktigaste spelare.
Utöver honom finns det spelare som Galchenyuk och Bellows, men det är långt ifrån det mest namnkunniga laget USA ställt upp med, och att man bara ska gå ut och köra över Österrike känns tveksamt.

Österrike gjorde det bra mot Sverige trots förlusten och nu väntar ett motstånd som på pappret är aningen enklare, och jag tror att man går ut och gör en ny bra match.

Speltips: 1 hcp +4,5 och jag investerar 1u // TT

This is the stats tab
This is the post tip