I Canadian Tire Centre ska Ottawa ta emot formstarka Buffalo natten till måndag, och här blir hemmalaget för klara favoriter.

Ottawa åkte dit mot Detroit senast då man trots 0-2 efter halva matchen tappade till 4-2, och Detroit tog över ju längre matchen led. Innan dess besegrade man Washington och Boston, så man har gjort en del bra resultat.
Överlag så har dock säsongen varit som förväntad då man tillhör botten av tabellen, och offensivt har man haft en del problem då man inte öst in mål.

Det finns både rutin i spelare som Giroux och Hamonic samt yngre spelare som Tkachuk, Batherson och Stutzle som håller en bra nivå, så kvalitet finns i truppen. Man har dock en bredd som inte håller samma nivå som de bättre lagen, och även om man inte ställs mot ett topplag här så ska man inte vara klara favoriter.
Motte, Norris och Zaitsev saknas samtidigt som Brännström, Chartier och Joseph är tveksamma.

Buffalo såg länge ut att förlora mot Boston senast då man låg under med 3-2 i slutet av matchen, men med bara 1.37 kvar lyckades man få in en kvittering där man senast vann efter förlängning, en seger som dock knappast var rättvis. Alex Tuch stod för en kanoninsats då han var inblandad i samtliga mål, och två mål kom från hans klubba.
Vinsten gjorde att man förlängde sin segersvit till sex matcher, och även om man varit det sämre laget spelmässigt i flera matcher har man lyckats hitta vägar att vinna.

Utöver Tuch har man spelare som Thompson, Dahlin, Skinner och Cozens så det finns bra kvalitet offensivt, vilket man visat under säsongen då man är ett av lagen som flest mål i ligan, och trots bortais blir man för underskattade här.
Jokiharju saknas samtidigt som Comrie är tveksam.

Ottawa och Buffalo håller likande nivå men då gästernas form är på topp så köper jag inte att man ska vara rätt köra underdogs, och jag väljer att gå på bortaseger i matchen.

Talbot (Unconfirmed) - Luukkonen (Unconfirmed)

Speltips: 2 och jag investerar 1u

This is the stats tab
This is the post tip