I Canadian Tire Centre ska Ottawa ta sig an Colorado natten till söndag, en uppgift som är alldeles för tuff i mina ögon.

Ottawa skrällde enormt i sin senaste match då man slog Carolina på bortaplan med 2-3, och Alex Formenton stod för två av målen.
Segern var dock knappast rättvis sett till målchanserna, och samtidigt som Carolina gjorde en del svaga ingripanden defensivt så var Anton Forsberg grym i kassen då han räddade 47/49 skott, något som bäddade för segern.
Innan dess hade man dock sex raka förluster, och trots segern senast så är man fortsatt jumbo i ligan.

Man har många unga spelare i Formenton, Norris, Batherson och Tkachuk som gör det bra, men som lag är man alldeles för svaga, något även tabellen visar, och mot ett av bra Colorado bör man få det tufft.
Saknas gör Brännström, Brown, Pinto och White.

Colorado studsade tillbaka och vann senast efter att man i matchen innan förlorat med klara 8-3 mot Toronto.
Segern tog man mot Montreal där siffrorna skrevs till 1-4, och sett till 60 minuter var man det bättre laget. Man ligger på en tiondeplats i conferencen och det är något som självklart inte är bra då man förväntar sig klart mer av laget. Man har dock spelat färre matcher än övriga lag samtidigt som det bara är två poäng upp till femteplatsen, så det ser sämre ut än vad det är.

MacKinnon som är en av lagets bästa spelare har missat en del matcher, men nu har han gjort två matcher efter skadan, och på de tio matcher han spelat har han gjort 13 poäng. I övrigt har man spelare som Landeskog, Rantanen, Makar, Kadri och Burakovsky, så det finns massor av kvalitet i laget, och normalt sett är man numret större än Ottawa.
Saknas gör Compher, Matteau och Kuemper samtidigt som Murray är tveksam.

Ottawa tillhör ett av de svagaste lagen i ligan och nu när man ställs mot Colorado med MacKinnon i spetsen så bör man väga för lätt, och jag väljer att gå på bortaseger i matchen.

Forsberg (Unconfirmed) - Johansson (Unconfirmed)

Speltips: 2 och jag investerar 2u // TT

This is the stats tab
This is the post tip