Ett Ottawa som är obesegrat på hemmaplan tar emot Dallas natten till tisdag, och här tycker jag hemmalaget blir överskattat.

Ottawa öppnade säsongen med två bortaförluster mot Buffalo och Toronto med siffrorna 4-1 och 3-2. Därefter har det varit tre hemmamatcher där man vunnit samtliga, och man har tryckt in hela 18 mål, vilket är imponerande siffror.
Man har dock mött Arizona som är ett lag ligans svagaste lag, Washington med avbräck på tongivande spelare samt Boston som saknade flera viktiga backar.

Spelare som Batherson och Tkachuk har imponerat framåt samtidigt som man har fler bra spelare offensivt i DeBrincat, Giroux och Stutzle för att nämna några. Här möter man dock ett defensivt starkt Dallas, så man bör få det klart tuffare offensivt, och med tanke på hur defensiven sett ut samt att man har två rätt mediokra målvakter i Mandolese och Hellberg då Talbot och Forsberg båda är skadade så är känslan att man blir lite övervärderade här.

Dallas har öppnat på ett klart förtroendeingivande sätt då man plockat nio poäng på fem matcher, vilket betyder att man vunnit fyra av matcherna.
Nu senast slog man Montreal med 2-5 där förstakedjan imponerande, och 38-årige stod för tre mål och totalt fyra poäng i matchen.
Framåt har man gjort 20 mål vilket är bra papper, men det är defensivt man imponerat stort då man bara släppt in åtta mål hittills, mycket tack vare ett bra defensivt spel, men också ett riktigt bra målvaktsspel av Oettinger och Wedgewood.

Förutom den starka defensiven har man även en bra offensivt med tidigare nämnda Pavelski samt namn som Hintz, Robertson, Seguin, Benn och nyförvärvet Marchment, så det finns gott om kvalitet i laget, och fortsätter man spela lika bra som på slutet ska man vara numret större än hemmalaget.

Ottawa jagar fjärde raka hemmasegern här men nu väntar ett defensivt skickligt Dallas, något som kan ställa till med problem då man ser rätt bleka ut bakåt, och jag väljer att gå på bortaseger i matchen.

Hellberg (Confirmed) - Wedgewood (Confirmed)

Speltips: 2 och jag investerar 2u.

This is the stats tab
This is the post tip