Ottawa tar emot Minnesota på hemmais och här väljer undertecknad att plocka ett poängspel på svenske Joel Eriksson Ek i bortalaget.

Minnesota kliver in i denna bortamatch som favoriter. Senast gästerna var i farten så tog de full pott då Edmonton slogs på bortais och det med klara 7-3. I den matchen stod Joel Eriksson Ek för ett mål, vilket nu gör att han noteras för 28 poäng på 42 NHL-matcher denna säsong.

Ottawa har två raka förluster i bagaget. Senast de var i farten så föll de med 2-1 här på hemmais och då mot New York Rangers. Matchen innan det föll de också, men då efter förlängning hemma mot Boston som vann här i Canadian Tire Centre med 3-2.

Nu ska Ottawa försöka bryta förlusttrenden och detta mot ett bortalag som slåss för en plats bland de två bästa. Just nu har Minnesota bara en poäng upp till Calgary på andraplatsen, men då ska vi också nämna att Calgary har genomfört 49 matcher jämfört med Minnesota som noteras för 47 matcher.

Löser Minnesota en seger här så tar de sig uppåt i tabellen och jag tror att gästerna lyckas med hjälp av Joel Eriksson Ek som verkar prickat formen.

SPELTIPS
Över 0,5 poäng av Joel Eriksson Ek till 1.80 hos Betsson / Nordicbet .

Vad tror ni?

@johan_videll på Twitter.

This is the stats tab
This is the post tip