Ottawa Senators - New York Rangers

Goalies: Anderson (probable) vs Lundqvist (confirmed)

I natt har vi en match mellan ett riktigt krislag i Ottawa Senators och New York Rangers som gästar den kanadensiska huvudstaden.

Ottawa Senators, laget som överträffade alla experter förra året och tog sig hela vägen till Conference final har verkligen haft problem i år. Visst så har laget stundtals varit skadedrabbat men på slutet har det inte varit det största problemet. Laget har inget självförtroende och det syns tydligt på isen att spelarna tvivlar på varandra. Man har otroligt svårt att göra mål och den så kallade puckturen är inte med laget för tillfället. I natt är man dessutom B2B efter att blivit totalt överkört av Buffalo Sabres igår även om slutresultatet skrevs till 3-2. Buffalo var totalt överlägsna i spelet och man hade tur att siffrorna inte blev större. Sabres skaffade sig en 3-0 ledning efter två spelade perioden innan Sens lyckade göra två snabba i tredje och skapa liv i matchen. Dock vill det sig som sagt inte och man föll alltså rättvist med 3-2.

New York Rangers kommer från en relativt svag insats i mina ögon där man föll med 2-1 efter straffar. Även om siffrorna är jämna så var verkligen inte matchen det, och Rangers hade väldigt flyt i att Ondrej Pavelec gjorde en av sina bättre matcher jag sett han göra. Han var en enda, och då menar jag enda anledningen till att Stars inte ledde med 3,4-0 efter två perioder av matchen. Stars vann skotten med hela 45-25 vilket är väldigt ovanligt när Rangers spelar hemma. Som vanligt i NHL straffar det sig att inte avgöra när man är spelmässigt överlägsna och mycket väntat gjorde Rick Nash 1-1 i slutet av tredje perioden och räddade en poäng åt sitt Rangers.

I natt beger sig Rangers ut på en snabbvisit till Kanada innan man på fredag gästas av LA Kings hemma i MSG. Rangers har en fin form på 7-2-1 senaste 10 matcherna och trots den svaga insatsen mot Stars tror jag man har riktigt goda chanser till vinst här. Bygger spelet på att Sens är B2B och bör vara aningen trötta i benen plus att man som sagt är i riktigt usel form. Laget tycks inte tro på vinst själv och då är det inte lätt att vinna. Rangers vann med klara 3-0 i november då dessa lag möttes senast.