Tjena! Ny natt med massor av NHL och jag väljer mötet Ottawa Senators - Tampa Bay Lightning.

Hemmalaget Senators kommer närmast från en stark 3-2 seger borta över Columbus Blue Jackets. Senators gick upp till en 2-0 ledning men Blue Jackets kom tillbaka till 2-2 men med mindre än fem minuter kvar så prickar J. Spezza in 3-2 målet i powerplay.
Med segern senast så stoppade Senators sin förlustsvit på två raka matcher. Nu har laget på sina tio senaste 5 segrar, 2 förluster och 3 förluster efter övertid/straffar 5-2-3.
Formen är alltså helt okey och det gör att Senators har häng på slutspelsplatserna. Med 56 poäng på 53 spelade matcher så ligger Senators på en elfte plats i Eastern Conference med endast ett poäng efter sista slutspelslaget, för stunden Carolina Hurricanes. Senators har hittills denna säsong en målskillnad på 150-167. Vilket ger ett snitt per match på 5,98 mål.
Hemmaspelet har dock inte riktigt kommit igång och laget har tagit 27 poäng på 27 hemmamatcher. Vilket leder till att Senators är Eastern Conference elfte bästa hemmalag. Med en statistik på 11 segrar, varav 2 efter övertid/straffar och 16 förluster, varav 5 efter övertid/straffar och en målskillnad på 76-88. Det gör att Senators snittar 2,81-3,25 mål per hemmamatch.
Senators kommer nu med två raka förluster på hemmais. Närmast föll laget mot New York Rangers med 4-1 efter att ha tagit ledningen med 1-0.
Senators har på sina fem senaste hemmamatcher tagit poäng i fyra av dessa och har vunnit tre av dom fem.
Senators har fått till målformen på hemmaplan men har även läckt en hel del. Med totalt 16 mål framåt och 16 mål bakåt så snittas Senators fem senaste hemmamatcher med 6,4 mål.
Senators kommer till spel utan:
C. Phillips (spelar ev inatt)
M. Stone

Lightning kommer med en förlust i ryggen. Förlust med 3-2 borta mot Toronto Maple Leafs i en jämn batalj. Maple Leafs satte 3-2 målet med knappa tre minuter kvar av matchen.
Det gör att Lightning nu på sina tio senaste matcher har 5, förlorat 4 och 1 förluster efter övertid/straffar 5-4-1.
Det gör att Lightning ligger på en tredje plats i Eastern Conference med 67 poäng efter 53 spelade matcher. Med fyra poäng efter tvåan Boston Bruins och fem poäng ner till fyran Maple Leafs. Lightning styrka denna säsong är framförallt målskyttet. Defensiven har varit lite sisådär bitvis. Med en målskillnad på 157-131 så snittar Lightning 5,43 mål per match.
Bortaspelet har varit ruggigt bra under hela säsongen. Med 32 poäng på 28 bortamatcher så är Lightning Eastern Conference tredje bästa bortalag. Med en statistik på 15 segrar, varav 6 efter övertid/straffar och 13 förluster, varav 2 efter övertid/straffar och en målskillnad på 73-70. Det ger ett snitt på 2,60-2,5 mål per match.
Lightning's fem senaste bortamatcher har slutat med tre segrar och två förluster. Målskyttet har det inte varit något fel på då laget har smackat in 17 mål på dessa fem och har släppt in 13 mål. Vilket gör att Lightning snittar sex mål på sina fem senaste bortamatcher.
Lightning kommer till spel inatt utan:
S. Stamkos
B. Lee
M. Ohlund

Historia:
Detta blir säsongens andra möte lagen emellan. Det första spelades med Lightning som hemmalag. Där vann Lightning med 4-3 efter straffar. Senators kvitterade till 3-3 med mindre än tre minuter kvar av matchen.
Kollar vi på lagens tio senaste möten så har Senators vunnit fem och Lightning fem. Varav att Lightning har varit hemmalag i dom tre senaste matcherna och vunnit samtliga av dessa. Sex av dessa matcher har slutat med över 5,5 mål och två matcher har stannat på exakt fem mål.
På Senators fem senaste hemmamatcher mot Lightning så har det blivit fyra raka segrar. Av dessa fem matcher så har två gått över 5,5 mål och två har stannat på exakt fem.

Kommentar:
Två offensivt lagda lag som inte tvekar på att gå till anfall när tillfälle ges. Senators i stort poängbehov vill med största sannolikhet ta med sig alla poängen i dagens match medan Lightning vill detsamma för att ha någon möjlighet att rycka ifrån fyran Maple Leafs och knappa in på tvåan Bruins.
Det är två lag som gör mycket mål framåt men släpper även in en hel del.
Målvaktsspelet har varit lite darrande i bägge lagen men har väl stabiliserats en del i Lightning sen Ben Bishop kom tillbaka från skada.
Men det är två lag som gör mycket mål för stunden och det brukar smälla en del när dessa två lag möts.
Nej jag testar över 5,5 mål till fullt godkända 1,92 på Betsafe .


This is the stats tab
This is the post tip