Ottawa Senators - Tampa Bay Lightning

Goalies: Anderson (confirmed) vs Domingue (probable)

Botten mot toppen i natt när Ottawa Senators måste skärpa till sig rejält efter att man blivit totalt förnedrade igår mot Buffalo Sabres där man föll med hela 9-2(!) på bortais.

Ottawa Senators kommer alltså senast får en horribel insats mot Buffalo Sabres. Samma Sabres som man 2 dagar innan slagit med 4-2. Man kan verkligen säga att Sabres fick sin revansch då man slaktade Senators med hela 9-2. Redan från första minuten såg Sens ut att vara på hälarna och laget skapade mängder av målchanser. Efter första perioden hade hemmalaget en stabil 3-0 ledning och man malde helt enkelt ner Sens under resten av matchen samtidigt som det kändes som Sens gav upp hel och slutade spela.

Tampa Bay Lightning spelade även de igår en lurig bortamatch mot Montreal Canadiens. En match där man ska vara favoriter, men Montreal har visat upp respektlöst spel hela säsongen och med sina snabba kontringar så är man svårstoppade för alla lag som bjuder på chanser. Detta fick Tampa uppleva då man redan efter 50 sekunder in i matchen åkte på en turnover och Max Domi kunde sätta 1-0 till Montreal. Tampa jobbade sig in i matchen och fick en fribiljett in i matchen då man fick ett gratis PP som i mina ögon var en tveksam utvisning. Tampa utnyttjade powerplay och efter hårt tryck satte Steven Stamkos 1-1. Sedan bjöds man på 2-1 efter att Habs slarvat i rensningen i zonen och efter första perioden hade Bolts en 2-1 ledning. Man kontrollerade därefter matchen och kunde bygga vidare och vann tillslut med klara 4-1.

I natt är alltså båda lagen B2B och Craig Anderson får återigen chansen bakom stolparna. Efter att ha släppt in 3 mål på 7 skott igår så är jag tveksam till hans självförtroende i natt. Sens såg allmänt virriga ut och nu möter man ett av ligans absolut bästa lag. Tampa gjorde en bra match igår och bör fortsätta sitt fina offensiva spel. Samtidigt kan inte Sens göra en sämre insats än vad man gjorde igår och nu har man på hemmais chansen att visa att man inte är några slagpåsar. Dock tycker jag laget har för stora brister defensivt för att störa här. Historiskt sett brukar Sens kunna störa just Tampa och därför väljer jag att syna Ö6.0 mål i matchen. Jag tror Tampa har bra chans att lösa minst 4 mål samt att Sens borde få in minst 2 mot Louis Domingue som i sina starter i år inte sett för stabil ut. Han är till vardags även en av ligans absolut ojämna målvakter.

Spelstopp: 01:00

Spelet är alltså Ö6.0 mål inklusive övertid och straffar som erbjuds hos bet365 . Detta innebär att spelet sitter även om matchen slutar 3-3 efter FT.