Ottawa Senators - Vancouver Canucks

Goalies: Högberg (probable) vs Markström (probable)

Vi grindar vidare i NHL och till i natt har jag hittat ett möte mellan två kanadensiska lag där hemmalaget fortsätter dras med mycket skador.

Ottawa Senators har det verkligen inte lätt. Laget är redan väldigt svagt på papperet och när man dessutom drar på sig flera skador på sina kvarvarande spelare så är det som man knappt har några att sätta på isen. Laget fortsätter att läcka in mål och senast mot Columbus Blue Jackets föll man med 6-3. Visseligen stod matchen och vägde länge men det var Jackets som hade kommandot i matchen. Ryan Dzingel gav Sens ledningen med 1-0 i andra perioden men efter det var det Jackets för hela slanten. Det kändes som de la in en växel till och man vände till 3-1 i mitten av tredje perioden. Sens svarade dock upp starkt och kom tillbaka till 3-3 vilket var ett positivt tecken men när Zack Werenski med 2 minuter kvar av matchen satte 4-3 kändes det som en klassisk ”Sens”. Atkinson och Anderson satte sedan två mål i öppen kasse vilket fastställde slutresultatet 6-3.

Vancouver Canucks som på senare tid sett riktigt bra ut kommer senast från en riktigt svag insats. Man 4-0 föll borta mot New Jersey Devils, vilket jag inte såg komma. Man visste att det skulle bli en tuff match då Devils ändå är ett helt okej hemmalag, men sett till hur Canucks spelat på slutet så trodde jag verkligen inte Devils och Blackwood skulle hålla nollan här. Bara att applådera B2B nollor för Blackwood vilket är helt osannolikt egentligen. Hur som helst hoppas och tror jag Canucks kan skaka av sig denna förlust då man är ett lag i bra form.

Som sagt så dras Ottawa med enorma skador på viktiga spelare. Man har hela 8 spelare på skadelistan och som jag skrev senast jag rekade Sens så saknas troligtvis fortfarande Thomas Chabot vilket är lagets bästa back. Utom honom är försvaret om en möjligt ännu mer värdelöst och med Marcus Högberg i mål då Anderson har hjärnskakning så släpper man in mycket mål. Pettersson och Boeser känns stekheta (bortsett från senaste matchen) och jag tycker man borde ha bra chans att komma in bakom Sens orutinerade försvar och skapa mycket offensiv oreda. Därför bör Canucks ha bra chans att slå detta formsvaga Sens som endast vunnit 2 matcher de senaste 10 man spelat.

Vissa bolag har snappat upp detta och Canucks ligger kring 2.10 på de flesta sidor. Men Kambi ligger lite efter och erbjuder 2.30 på raka segern på Canucks vilket jag nyper. Nattens spel blir därför

Match: Ottawa Senators - Vancouver Canucks