Dags för match mellan Pantern och Tingsryd där jag tror på hemmalaget. Pantern har varit riktigt starka hemma denna säsongen samtidigt som Tingsryd inte direkt imponerat. Jag spelar hemmalaget till 1.75 hos bet365 med en flatinsats.

Pantern ligger just nu på en fin fjärdeplats i tabellen och den har dem förtjänat. Pantern har framförallt varit riktigt starka på sin hemmais denna säsong, så pass bra att man toppar den tabellen just nu. Formen är också fullt godkänd med tre segrar på sina fem senaste matcher. Idag möter man Tingsryd, ett Tingsryd som just nu ligger på elfte plats i serien. En stor anledning varför jag hugger dagens spel är just det jag var inne på nyss, att Pantern är väldigt starka hemma samtidigt som Tingsryd inte alls varit speciellt starka på sin bortais. På tio bortamatcher denna säsong har man tagit tre trepoängare, torskat fem under ordinarie tid och vunnit/förlorat en övertid. Kollar man dessutom på bara stats så har Tingsryd varit ett av de klart sämsta lagen på bortais samtidigt som Pantern varit otroligt bra hemma, precis som tabellen visar med andra ord.

Kollar man på specialteams så är det ganska tydligt hur lagen hittills presterat i dessa spelformer. Tingsryd har varit solida i BP samtidigt som man har varit iskalla i PP. Ett powerplayspel med dryga 11% utdelning är inte okej. Tvärt om är det för Pantern, ett boxplay som ligger lite under godkänt, men istället har man ett vasst powerplay. Väger man dessa mot varandra så känns det ändå som lite fördel för Pantern.

Jag tycker Pantern ska vinna den här hemmamatchen oftare än vad oddsen visar, spikettan känns även fin på powerplay om någon ska spela det fredagen i ära.

Match: Pantern - Tingsryd
Spel: Pantern
Odds: 1.75
Insats: Flat
Bolag: bet365
Spelstopp: 19.00

Stort lycka till vid rygg!

Twitter: @SHLGrinder

Keep moving forward!

// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip