Panthers (48-15) vs Leafs (45-19); vilken toppmatch! Två lag som har flera raka segrar på fickan!

Det är faktiskt två lag i "hysterisk" form. Jag såg själv Leafs köra över Tampa igår och Auston Matthews spelar i en egen liga för tillfället. Han satte ett hattrick och har 47 mål i sina 47 matcher. Nu har Matthews ett delat franchise-rekord för Leafs genom att ha gjort 54 mål. Gör han ett mål till är han i splendid isolation i Leafs historia. Han gör det i afton!

Det jag gillade med Leafs igår var också att målvakten Campbell såg ut som han gjorde i inledningen av säsongen dvs. formidabel på alla nivåer. En annan intressant synvinkel var också att Leafs stod upp och var det mest fysiska laget inne på rinken. Det är inte ofta Tampa spelar en andrafiol när det kommer till det fysiska spelet. I min värld kommer Leafs vara en contender om målvaktsspelet håller ihop. De har redan alla andra bitar för att gå långt...

Panthers; vilken säsong! Vilka klockrena värvningar vid deadline för trades. Center Giroux var den mest namnkunnige, men "smartnessen" i att plocka backen Chiarot var också ett levande exempel på hur du ger ditt lag bästa möjliga chans att vinna Lord Stanley. Deras 48 segrar under en säsong är också en historisk insats. Nytt franchise-rekord även här!

Jag kommer åter ge Leafs Matthews chansen att fortsätta sin streak genom att göra fler mål. Unibet ger oddset 1,91 om Matthews gör ett mål och det tilltalar mig. Killen är svåtstoppad och han kommer ge Panthers försvar huvudbry de luxe.

Värt att notera:

1. Panthers har i nuläget fem spelare på skadelistan inför nattens drabbning, varav två är riktiga backäss. Det kommer gynna Matthews och Marners trolleri i anfallszonen. Matthews behöver bara en millisekund på sig för att finna målet och Panthers har inte råd att "dubbelbevaka" honom, eftersom det då dyker upp andra anfallsvapen för Leafs. Pass på.

2. Panthers var första laget i NHL som blev klara för slutspelet om Stanley Cup 2022. Det gör man bara om laget ÄR bra. Det finns också ett klokt front office - se top management - hos Panthers. De har visat fingertoppskänsla den sista tiden. Med spelare som Barkov, Huberdeau, Reinhart och nu även Giroux finns spelare som vet vad som krävs för att vinna. MEN som jag säger även gällande NBA; du måste ha bredden och djupet i truppen. Panthers har +6 spelare som gjort minst 20 mål vardera och hela +11 spelare som totalt satt +30 poäng. Det är ingen slump att Panthers är så bra som de är. Notera det.

3. Campbell, Leafs goalie var enorm initialt av säsongen, men sedan satte det sig i huvudet på honom. Han fick inte heller någon boost från Mrazek som i mitt tycke är en sämre goalie. Det som var glädjande var att Erik Källgren från Sverige plockades upp och började leverera. En ny röst i omklädningsrummet. DET har skapat ett bra surr. När Campbell nu kom tillbaka efter sin frånvaro har han verkligen levererat igen. Precis som Leafs önskat. Mot Tampa igår hade Campbell saving percentage på .94, vilket är suveränt. Håller han den här nivån; då kommer Leafs gå långt i slutspelet.

4. Vi måste prata mer om Matthews. Han har alltså gjort 54 mål till dags dato. Han är ett unikum och när han är som bäst är det få som kan försvara sig mot honom. Med Marner bredvid sig får han också puckarna exakt där han vill ha dem. Det jag gillar är hur Matthews beter sig på isen. Det är han som visar vägen och samtidigt påvisar ett ledarskap som de andra tilltalas av. Det är inte så att målen trillar in av en slump; nej; han gör sig förtjänt av varje mål.

För mig är det här en toppmatch. Panthers skall vara favoriter med tanke på hemmaplan, men Leafs kommer inte bli en "push over" i den här outingen, utan de kan mycket väl vinna. Det blir jämnt och tufft. Mitt speldrag blir att Auston Matthews gör sitt 55 mål för säsongen och blir historisk ännu en gång. Jag spelar det till oddset 1,91 hos Unibet .

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip