"The Battle of Florida" är det delikata namnet på den här matchserien och det känns väldigt träffande. Det är två riktigt bra lag som möts och återigen handlar det om att kontrollera sina känslor på isen. Lightning satte hela 3 (!) mål i powerplay. Det säger egentligen allt. Du måste kunna kontrollera ditt beteende. Mot just Lightning är det än värre. De är ruggigt vassa.

Jag spelar på att Panthers studsar tillbaka i game 2 och väljer att spela Panthers -1 till oddset 1,97 hos Pinnacle .

Värt att notera:

1. Florida hade alltså 14 tvåminuters utvisningar, vilket säger allt. Det är som sagt en fördel om laget har fem spelare på isen någon gång under matchen. Tampa svarade med att sätta mål på 50% av dessa chanser. Ridå för Panthers.

2. Lightnings goalie Vasilevskiy är enastående. Han är ingen man av stora gester eller annat. Han räddar bara puck. Han hade .971 i facit i game 1. Möcke bra!

3. Panthers har på 21 försök i powerplay i årets slutspel lyckats med bedriften att göra 0 mål. Det finns inte på kartan att något lag vunnit en Stanley Cup utan att ha gjort mål i något av sina powerplays. Noteras bör att Panthers var nr 5 i hela ligan i powerplay under grundsäsongen. Nu är de helt iskalla. Huvva!

4. Lightning fick Panthers dit de ville. Jag saknade Panthers intensitet. Det var nästan som att kyrkokaffet på församlingshemmet var mer energifyllt. Det håller inte.

5. Det krävs att Panthers lina nr 1 verkligen tar klivet upp i afton och sätter mer press på Lightning. Det var anskrämligt illa i game 1 och jag har så himla svårt att se Panthers spela ett så illa spel två matcher i rad. Definitivt måste det bli stopp på utvisningarna pronto.

Jag har räknat med att det här blir en jämn matchserie. Jag räknar också kallt med att Panthers studsar tillbaka i afton. De kan inte spela sämre än i game 1. Allt talar för Panthers och -1 till oddset 1,97 hos Pinnacle gillas.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip