Finsk hockey på schemat och bottenlaget Peliitat gästas av ett TuTo som har mer att bevisa.

Peliitat ligger sist i tabellen och man gör det tack vare ett otroligt svagt hemmaspel. På 14 hemmamatcher har det blivit tre segrar och elva förluster, där de elva senaste hemmamatcherna bara slutat med två segrar. På resande fot är man betydligt bättre och vinner nästan varannan match.
Kollar man i laget så har man inte de där riktigt vassa spelarna som många av de andra lagen har, utan man lutar sig mycket på Lipiainen och Lahtinen som också spelar i powerplay.

Tuto däremot har en bra trupp, men man har ändå underpresterat lite enligt mig då man bara ligger femma i tabellen, dock klart före dagens motståndare. Det är framförallt på bortaplan man har mer att ta av och att man bara vunnit fem av 14 matcher borta är ett dåligt facit för ett lag i denna kalibern.
Nu kommer man med tre raka segrar och ska möta jumbon, och då räknar jag med att man kommer vara det mer spelförande laget, vilket passar laget bra.
Man har offensiva krafter i mängder i laget och trots att man saknade Keinanen och Valtota senast så kunde man vinna enkelt med 6-0 mot Roki, och det visar på en bredd i truppen.

Gästerna känns nummer större än hemmalaget och nu gäller det att jaga Leki som ligger på fjärdeplats.

Speltips: 2 och jag investerar 4u // Tobbe

This is the stats tab
This is the post tip