Många NHL-matcher i natt. Tar och spanar in mötet mellan Philadelphia Flyers och Florida Panthers i Wells Fargo Center.

Båda lagen har inlett säsongen skapligt men inte mer. Flyers har tre vinster (en på övertid) och två förluster. Florida har vunnit sina två hemmamatcher och förlorat de två man spelat utanför hemmarinken.

Vi håller oss i vanlig ordning i andrakedjan, men rekar denna gång en back att göra poäng i matchen.

Shayne Gostisbehere att göra minst en poäng i matchen @ 1,80 - Nordicbet -

Flyersförsvararen Gostisbehere finner vi som sagt i andrakedjan där han spelar backpar med svensken Robert Hägg. Medan Hägg står på noll poäng så har Gostisbehere redan hunnit skrapa ihop åtta poäng. Senast i 8-2 segern över Washington noterades Gostisbehere för tre assist. Inledde säsongen i tredjekedjan men redan efter en match fick han flytta upp i andrakedjan och har gått från 18 min istid till omkring 23 min istid de senaste fyra matcherna. Är helt given i powerplay och det är där han gjort sina flesta poäng. Florida var rätt så disciplinerade senast mot Pittsburgh men brukar kunna dra på sig många utvisningar och få spela boxplay. Åter till Gostisbehere så är han 24 år och gör sin tredje säsong i NHL. Har fint facit de första två åren med 40 respektive 48 poäng. Övervägande är det assister så därför är poängspelet här givet.

Flyers fick inleda säsongen med fyra raka bortamatcher men är nu hemma i borgen och 8-2 mot Washington var så klart ett styrkebesked och gav självförtroendet en bra boost. Panthers på bortais har inte varit nån hit så här långt. Förvisso gjort sex mål men även släppt in nio. Kommer troligen få det jobbigt även i natt, framför allt med Flyers powerplay är min gissning. Flera bra avslutare i PP som tex Jordan Weal, Valtteri Filppula och inte minst Wayne Simmonds, då öka chansen att vår kille Gostisbehere har varit med i förarbetet. Att Gostisbehere själv ska sätta en puck är långsökt men att han assisterar till minst ett av målen är troligt. Powerplay eller 5 mot 5 är sak samma så länge han grejar en pinne så är vi nöjda.

Lycka till vid rygg, som sker senast 01:00 natten mellan tisdag och onsdag.

This is the stats tab
This is the post tip