Tjena! Ännu en natt med nya NHL matcher där huvudfokuset blir på mötet mellan Philadelphia Flyers - Montreal Canadiens.

Hemmalaget Flyers kommer nu senast från en 3-2 seger efter förlängning över rivalerna New Jersey Devils. Detta efter att New Jersey kvitterade till 2-2 med blott 30 sekunder kvar med en man mindre på banan. Men Flyers tog den smällen och avgjorde senare i förlängningsspelet.
På Flyers tio senaste matcher så har det blivit en bra formtopp. Med 8 segrar och 2 förluster 8-2-0 så klättrar laget i tabellen.
Det gör att Flyers ligger på en femte plats i Eastern Conference och på en fjärde i Metropolitan Division efter sina 43 omgångar och har 48 poäng inspelade.
Flyers går inatt sin första hemmamatch sen den sex raka bortamatcher. Senast laget spelade på hemmais så slog Flyers Minnesota Wild med 4-1.
På sina 18 hemmamatcher så har Flyers spelat minst hemmamatcher av alla lag i Eastern Conference och ligger på en nionde plats i hemmatabellen med sina 22 poäng. Laget har en statistik på 11 segrar och 7 förluster. Inte en enda hemmamatch har gått till övertid eller straffar.
Men formen på hemmais ska inte klagas på. Med nio raka segrar i hemmaborgen så är det inte roligt att besöka Wells Fargo Center för stunden. En av dessa nio segrar var mot motståndet inatt Montreal. (seger 2-1)
Inatt kommer Flyers till spel utan:
M. Read (spelar ev inatt)
C. Pronger
M. Bourdon

Motståndarna Montreal Canadiens kommer till spel med en seger i ryggen. Då laget slog Florida Panthers med 2-1 på hemmaplan i en jämn drabbning.
Laget har en hyffsad form då laget har på sina tio senaste matcher 5 segrar, 3 förluster och 2 förluster efter övertid/straffar 5-3-2.
I tabellen så placerar sig Canadiens på en fjärde plats i Eastern Conference och på en tredje placering i Atlantic Division med 55 poäng på 44 matcher.
På bortais så har det gått bra för Canadiens. 21 bortamatcher och 26 inspelade poäng med en statistik på 12 segrar, varav 5 efter övertid/straffar och 9 förluster varav, 2 efter övertid/straffar.
På Canadiens fem senaste matcher så har laget tagit poäng i fyra av dom fem och har gått segrande ur tre av dom. Senaste bortamatchen var mot Dallas Stars. Där laget tappade en 4-2 ledning till 4-4 men kunde ta sig samman och vinna med 6-4.
Canadiens saknar inatt:
G. Parros (spelar ev inatt)
R. White (spelar ev inatt)
A. Galchenyuk
D. Drewiske

Det är bekräftat att målvakten Peter Budaj startar matchen för sitt Canadiens.
P. Budaj Matcher: 10 Impm: 2.05 Räddningsprocent: 92,3%

Historia:
Dessa två lag har mött varandra två gånger under säsongen. Båda matcherna har haft en likadan utgång. Vadå?
Jo första matchen var Canadiens hemmalag, då vann Canadiens med 4-1. I den andra matchen var Flyers hemmalag, då vann Flyers med 2-1.
Tittar vi på lagens tio senaste möten med varandra så har hemmalaget vunnit åtta av dom tio. Dom enda bortasegrarna som har lyckats av dom tio har Flyers tagit.
Så på de tio senaste mötena har Flyers gått segrande ur sju av dessa och Canadiens tre. Noterbart är att vi måste gå tillbaka hela 23 matcher. Den 8 december 2009 innan vi hittar ett kryss mellan dessa lag. Då slutade mötet 3-4 efter förlängning till Canadiens.
Sen för att hitta en seger för Canadiens i Wells Fargo Center måste vi gå tillbaka tio möten. Då vann Canadiens med 1-0, den 3 april 2010.

Kommentar:
Det är två lag med lite olika form som tar sig an varandra. Flyers som har ryckt upp sitt spel betydelsevärt och kommer nog bli farliga i slaget om Stanley Cup om det fortsätter såhär.
Canadiens är inte dåliga iår och kommer även dom kunna bli lite luriga.
Men till mitt spel så går jag mest på att Flyers är otroligt bra hemma för stunden. Nio raka segrar i Wells Fargo Center är inget man hymnar om sen att laget har nio raka segrar mot just Canadiens på hemmaplan och har i regel lätt mot motståndet inatt så väljer jag att tro att den trenden kommer att fortsätta.
Jag spelar Flyers till 2,40 på Unibet , frågan är dock bara om det blir kryss inatt för första gången på länge så jag testar även Flyers som segrare inklusive övertid/straffar till 1,83.


This is the stats tab
This is the post tip