Philadephia Flyers - St Louis Blues

Goalies: Hart (confirmed) vs Binnington (confirmed)

Nattens mot tisdag så tar ett kämpande Philadelphia Flyers emot ett St Louis Blues som spelar sin första bortamatch på 5 matcher. Frågan är om Flyers kan bryta sin 6 matcher långa förlustsvit?

Philadelphia Flyers har det som sagt väldigt kämpigt och laget har radat upp ett gäng förluster under slutet av december och under det nya året har man fortfarande inte vunnit. Senast mot Calgary Flames hade man verkligen chansen att vinna då man ledde med både 1-0 och 2-1 innan Matthew Tkachuk kvitterade med endast 4 minuter kvar av matchen och tog den till övertid. Väl där avgjorde TJ Brodie bara 2 minuter in och gav Flames extrapoängen. En match som blev en tung förlust för Flyers, men som man inte heller förtjänade att vinna då båda målen man gjorde var reda turmål/målvaktstavlor. 1-0 kom via en osannolik studs, och 2-1 kom på en målvaktstavla när David Rittich var ute på upptäcktsfärd. Med andra ord har Flyers det riktigt kämpigt just nu.

På andra sidan isen i natt kommer St Louis Blues stå. Ett lag som oväntat ligger nästsist i central division och som har riktigt svårt att hitta kontinuerligt spel denna säsong. Storstjärnan Tarasenko har inte levt upp till förväntningarna och har på senare tid flyttats ner till 3e linan, något som han förtjänar spelmässigt. Laget leds vad Ryan O’Reilly som är laget överlägset bästa spelare. Senast föll man mot NY Islanders med 4-3 på hemmais trots att man hade en 2-0 ledning efter första perioden. Blues D denna säsong har inte varit bra och man läcker in mål med en stabil Jake Allen mellan stolparna. Detta har gjort att man i natt väljer att satsa ungt, och unga Jordan Binnington kommer få göra sin första NHL-start i natt. Detta är en talangfull målvakt som gjort tre framträdanden i NHL i år (inhopp) och släppt in 7 mål på hans matcher. Ingen vidare statistik för 25 åringen som i övrigt varit bra i AHL.

I natt tycker jag vi har bra chans att få se en målrik och öppen match då Flyers på hemmais måste gå för att bryta sin svit här. Man möter ett St Louis Blues som darrat defensivt och med en orutinerad målvakt mellan stolparna. Samtidigt är man själv ett lag i kris och är det lag som bjuder på turnovers kontinueligt. Med Carter Hart mellan mål har man inte heller någon stabil målvakt och Ö5.5 mål här ska ha bra chans att hitta hem med dessa förutsättningar. Jag spelar därför

Match: Philadelphia Flyers - St Louis Blues
Spel: Över 5.5 mål