Tjena. Låt oss börja med gårdagens första match där Luleå mötte Alsenfelt, inte Leksand bitvis. Ettmassivt bombardemang av skott i första perioden så stod det 0-0 och inte fullt rättvist så gör Leksand 1-0 men Luleå kommer igen och vänder till 2-1 i mitten av den tredje perioden men minuten senare så blir det 2-2 och det står sig matchen ut och Luleå vinner i förlängningen. Men sen har vi Detroit Red Wings som reste till Florida och tog sig an Florida Panthers. Red Wings vann med 3-1, skönt!

Inatt är det NHL. Den näst sista speldagen i National Hockey League innan alla riktar blickarna mot Ryssland och Sotji.
Jag väljer mötet mellan Phoenix Coyotes - Chicago Blackhawks.

Hemmalaget Coyotes kommer närmast från en 3-1 förlust hemma mot Dallas Stars. Coyotes tog ledningen med 1-0 i andra perioden men Stars kom tillbaka och vände på steken och vann rättvist med 3-1. Det hade kunnat slutat med större siffor för Stars om inte M. Smith gjort en kanonmatch i Coyotes kassen då försvaret var slarviga och bjöd Stars på fina lägen.
I och med förlusten senast så har Coyotes på sina tio senaste matcher 5 segrar, 4 förluster och 1 förlust efter övertid/straffar.
Coyotes har häng på slutspelslagen. Med 62 poäng efter 56 matcher så ligger Coyotes på en nionde plats i Western Conference med blott ett poäng efter sista slutspelslaget Vancouver Canucks.
Hemma i Jobing.com Arena så har spelet varit bra. Med 35 poäng efter 29 spelade hemmamatcher så är Coyotes Western Conference åttonde bästa hemmalag. Med en statistik på 16 segrar, varav 4 efter övertid/straffar och 13 förluster, varav 3 efter övertid/straffar och en målskillnad på 91-81.
Coyotes har på sina fem senaste hemmamatcher tagit två segrar och förlorat tre. Skrämmande är att Coyotes slagit lag som Penguins och Kings, men förlorat mot Sabres, Stars och Maple Leafs på dessa fem senaste.
Coyotes kommer komma till spel med fullt manskap.

Chicago Blackhawks tog en viktig seger senast mot toppkonkurrenten Anaheim Ducks på bortaplan med 2-0. En jämn match där skillnaden stavas, Corey Crawford. Som verkar ha hittat tillbaka mer och mer till sitt fina spel han hade förra säsongen.
Med denna seger så har Blackhawks nu två raka segrar och tagit poäng i fem raka matcher och har på sina tio senaste 5 segrar, 2 förluster och 3 förluster efter övertid/straffar.
Med den bättrande poängskörden dom senaste matcherna så har nu Blackhawks ätit sig ikapp Ducks ledning i Western Conference och befinner sig nu på en andra plats med enbart ett poäng mindre än serieledarna Ducks som har 85 poäng medan Blackhawks har 84 pinnar efter 59 spelade matcher.
Bortaspelet är däremot Blackhawks verkliga styrka den här säsongen. på 30 spelade bortamatcher så har Blackhawks tagit 41 poäng vilket gör laget till Western Conference bästa bortalag. Med en statistik på 17 segrar, varav 3 efter övertid/straffar och 13 förluster, varav 7 efter övertid/straffar och en imponerande målskillnad på 104-86.
Blackhawks kommer nu med två raka segrar på bortaplan och har tagit poäng i dom fem senaste bortamatcherna, varav tre har utgått med seger.
Blackhawks kommer garanterat sakna inatt P. Kane som är borta på grund av personliga skäl.
J. Oduya (tveksam att komma till spel)
N. Khabibulin (borta resten av säsongen)

Historia:
Två lag från samma Conference. Det gör att lagen möter varandra några gånger per säsong och hittills har lagen stött på varandra två gånger.
Det första mötet i Chicago, där vann Blackhawks med 5-4 efter straffar.
Den andra matchen spelades i Jobing.com Arena. Även den vanns av Blackhawks med denna gång med 5-2. Blackhawks hade 3-0 efter den första perioden men efter den andra stod det 2-3 men i tredje så visade Blackhawks klass och vann med 5-2.
På lagens tio senaste matcher med varandra så har fyra matcher vunnits av Coyotes och sex av Blackhawks. Det finns verkligen en gemensam nämnare när dessa två lag möts. NIO av lagens tio senaste matcher har slutat med bortasegrar! Det hade spelats åtta raka matcher med bortasegrar innan Blackhawks fick slut på den trenden och vann med 5-4 efter straffar. Noterbart är att även sex av dessa tio matcher har slutat med ett oavgjort resultat efter fulltid.
I Jobing.com Arena fem senaste matcher så har Coyotes inte vunnit en enda och Blackhawks har därmed segrat ur alla fem möten. Noterbart även här är att det har slutat med kryss under ordinarie tid i tre av dessa fem matcher.

Kommentar:
Även detta möte är en match där de bägge lagen är i stort behov av att få med sig alla två poäng innan OS uppehållet. Jag tror dock att tunga Blackhawks kommer vinna nattens match.
Detta på grund av att med det stärkta självförtroende av att slå Los Angeles Kings och Anaheim Ducks på bortaplan kommer komma till nattens match ruggigt laddade över att ha möjligheten av att vara det lag som leder Western Conference när det kommer bli OS uppehåll. Sen så har C. Crawford spelat bättre i dom senaste matcherna och var riktigt bra senast mot Ducks och med Crawford i bra form så är Blackhawks en svår nöt att knäcka.
Bortaspelet, Blackhawks bortaspel är riktigt bra. Bäst i Western Conference och trivs också borta mot Coyotes så blir det bara en bättre känsla för seger.
Det enda minus är att P. Kane inte är med i truppen men annars är Toews och Hossa inte klena lirare heller.
Nej jag lirar Blackhawks som segrare inklusive övertid och straffar till 1,77 på William Hill .

Startande målvakter:
Coyotes: Matcher: Impm: Räddningsprocent:
Blackhawks: Matcher: Impm: Räddningsprocent:


EDITERAD 2014-02-07 15.36:16

This is the stats tab
This is the post tip