Det är dags för toppmöte uppe i norr där Piteå står som värd för Brödernas/Väsby. Hemmalaget som har kämpat på slutet lyckades tillslut vinna igår och tar nya tag nu mot ett av seriens bästa lag. Gästerna är favoriter här, men vi tror hemmafördelen kan vara avgörande här och kliver in på underdogsen.

Piteå vann med 1-0 efter ett sent avgörande igår mot Vallentuna. Det var efterlängtad och rättvis seger efter två raka förluster innan det och dessutom så hade man åtta raka perioder utan att göra mål. Det är en lång tid för ett topplag och det är klart at det satt lite i huvudet på grabbarna. Segern var iallafall välkommen och jag tror det kan ha gjort dem gott.

Tittar vi i tabellen så har detta nya unga Piteå gjort det bra. Man ligger på plats fyra i tabellen med 22 poäng inspelade, vilket är lika många som gästande Väsby har. Man jagar en plats bland topp-två för att få bättre förutsättningar i ett playoff och det tycker jag man har goda chanser till att nå, men då är en seger i denna match högst nödvändig. Jag tycker Piteå definitivt kan vara topp-två i denna jämna serie för såpass bra lag har man.

Hamburgerlaget är rätta favoriter

Med all rätt inför denna match så är Brödernas favoriter här för de har ett mycket kompetent lag på pappret. Man blev såklart inte sämre heller med Carl Wassenius och Jacob Spångberg tillbaka i truppen. Man är ute på roadtrip och kommer ifrån en förlust i gårdagsmatchen mot Sundsvall. Det var kanske en lite oväntad förlust, men det visar också att trots att lag från norra delarna av landet också kan vara med och fightas. Sundsvall är ett okej lag, men Piteå som Väsby tar sig ann idag är bättre. Det är mycket möjligt att laget tar revansch idag och jag köper att man är satta som favoriter här, men jag tycker dock att oddset på Piteå ska vara några punkter lägre än vad det är.

Piteå är ett bra hockeylag och nu när man brutit lite av en förbannelse från de sista matcherna så tror jag man har bra chans idag att nypa Brödernas i näsan. Ettan inklusive övertid/straffar testas till 2.15 hos bet365 och spelas med en insats lite under medel.

Insats: 2/5 units
This is the stats tab
This is the post tip