Söndagen bjuder på en hel del spännande möten i Hockeyettan. Jag ska titta närmre på topplaget Piteå som idag tar emot Lindlöven hemma. Båda lagen kommer från spel så sent som igår, men min känslan är ganska tydlig här och det är att hemmalaget är det lag som ska ha bäst chans den här matchen.

Piteå kommer som sagt från match igår och matchen slutade med förlust mot serieledaren Hudiksvall. Det märktes redan från start att det kanske var seriens två bästa lag som gjorde upp och det var tight hela vägen in i mål. Gästerna vann med 1-0 i en chansfattig match där lika gärna Piteå kunde varit det lag som segrade. Piteå visade dock återigen att man inte är någon nybyggnadsfas, utan man är uppe i toppen för att kriga om de ädlaste platserna.

Jag ska vara ärlig och säga att Piteå inte var ett lag jag trodde på från start. Om jag inte missminner mig så gick vi emot Piteå någon eller några gånger i starten av säsongen, mycket pågrund av att de faktiskt hade en hel del nytt folk i truppen. Det tog ett tag att spela ihop sig, men nu är man där man är och man är otroligt svårslagna. Jag blir inte alls förvånad ifall Piteå är ett av lagen i kvalserien upp till Hockeyallsvenskan i vår.

Lindlöven ska vara snäppet sämre

Gästande Lindlöven har jag inte mycket för om jag ska vara ärlig. Jag har många gånger pratat om Enköping till exempel och att deras klubb enbart försöker överleva i Hockeyettan. Det är samma spelare in och samma spelare ut och finns ingen tydlig bild på hur man vill. Jag känner lite likadant för detta Lindlöven. Laget från Lindesberg är såklart en klass bättre än Enköping och har varit det under de senaste säsongerna, men jag får ingen tydlig bild alls av Lindlöven. Man är alltid lite bättre än snittet i serien, men man blir aldrig bättre än så. De bästa spelarna försvinner till bättre klubbar från säsong till säsong, eller tillochmed mitt under säsongen ibland. Det är väl lite av en plantskola och det är den bilden jag får av dem.

Allettan Norra har man ändå gjort okej för att vara Lindlöven. Man har spelat tolv matcher och vunnit hälften, vilket är bättre än jag förväntat mig. Man är faktiskt bara en poäng bakom just Piteå, men däremot ska det sägas att man också spelat tre fler matcher pågrund av geografiska anledningar. Deras mål är att ta sig vidare till ett playoff och det har man satt sig i en bra sits till att göra, men mycket mer än så tror jag det inte blir. Igår spelade man till exempel borta mot Sundsvall och fick stryk med 1-0 i en match som mycket väl kunde varit en större förlust. Sundsvall var klassen bättre än Lindlöven där.

Piteå ska vara ett snäpp starkare än Lindlöven. Oddset kanske inte lockar många, men jag tycker ändå Piteå ska ha väldigt bra chans här. Man är starka på hemmaplan och förlusten mot Hudik igår har nog bara retat upp dem ännu mer. Jag testar raka ettan till 1.66 hos Pinnacle . Det går fint att använda som dubbelvirke till något annat under dagen. Insatsen blir av det tyngre slaget denna gång.

Insats: 4/5 units
This is the stats tab
This is the post tip