Pittsburgh med två raka segrar i bagaget tar emot Columbus hemma i PPG Paints Arena natten till onsdag, ett motstånd man ska ha goda chanser att slå.

Pittsburgh kommer närmast från en 6-2 seger mot St Louis där man stod för en bra insats, och en av matchens hetaste spelare Kasperi Kapanen stod för ett hattrick.
I matchen innan tog man även en seger mot starka Vegas med 4-3, även där helt rättvist, så formen är det inga fel på, och nu väntar betydligt enklare motstånd.

I truppen är skadeläget bra då man bara förväntas vara utan Letang, så spelare som Crosby, Rust, Guentzel och Malkin kommer att finnas på isen för laget, och man har en helt annan kvalitet än gästerna.

Columbus fortsätter att gå tungt då man bara tagit en seger på de fem senaste matcherna, och man är jumbo i conferencen med bara 18 inspelade poäng på 23 matcher.
Man har problem både offensivt och defensivt då man är det lag som gjort minst mål samt tillsammans med Buffalo släppt in flest mål i conferencen, så här kan det bli tufft mot ett offensivt skickligt Pittsburgh.

I laget har man bra spets i Laine och Gaudreau. Det är dock bara dem som sticker ut, så förutom toppkedjan så ser det oerhört blekt ut, speciellt när spelare som Voracek och Werenski även är skadade.
Utöver nämna spelare förväntas Blankenburg, Bean, Boqvist, Danforth och Olivier missa matchen.

Pittsburgh skadeläge är klart ljusare än gästernas och då man även visat upp bra spel på slutet ska man ha goda chanser att ta en ny seger mot beskedligt motstånd, och jag väljer att gå på hemmaseger i matchen.

Jarry (Unconfirmed) - Merzlikins (Confirmed)

Speltips: 1 och jag investerar 2u

This is the stats tab
This is the post tip