Pittsburgh tar sig an ett formsvagt Detroit under söndagskvällen, och här ska hemmalaget ses med goda segerchanser.

Pittsburgh ligger på en tredjeplats i conferencen och man har överlag gjort en väldigt stark säsong då man plockat 88 poäng på 66 matcher.
Nu senast åkte man på en tung förlust mot NY Rangers med 5-1 där man låg under med 3-0 redan efter fyra minuter, något man inte orkade hämta upp.
Här är dock motståndet svagare än senast och man bör ha goda chanser att studsa tillbaka på vinnarspåret.

I laget finns det fin spets i spelare som Guentzel, Crosby och Rust som är inblandade i det mesta framåt för laget.
Man har även på slutet fått in Rakell från Anaheim och även om han fått poänglös i tre matcher nu så är det en spelare som håller en bra nivå.
Malkin, Beaulieu, McGinn och Zucker förväntas missa matchen.

Detroit ligger på en elfteplats i conferenfen och något slutspel kommer det inte att bli senare i vår då man bara spelat ihop 60 poäng.
Formen är även den riktigt svag då man förlorat nio av de elva senaste matcherna, vilket betyder att man är ett av ligans formsvagaste lag.
Nu senast lyckades med ta en poäng hemma mot Tampa Bay då man förlorade med 1-2 efter förlängning, men det var just på hemmaplan.

På resande fot har man inte alls fått det att stämma och hittills har man spelat 31 bortamatcher vilket bara resulterar i nio segrar. Inför denna matchen har man även bara vunnit en av de sju senaste bortamatcherna där man i samtliga förlorat med två mål, och här bör man återigen få det tufft på resande fot.
DeKeyser, Fabbri, Greiss, Rowney och Stephens förväntas missa matchen samtidigt som Staal och Smith är tveksamma.

Pittsburgh är det klart bättre laget i matchen och då formen även är bättre än gästernas så bör man kunna ta en säker seger här, och jag väljer att gå på hemmaseger i matchen.

Jarry (Unconfirmed) - Nedeljkovic (Unconfirmed)

Speltips: 1 hcp -1,5 och jag investerar 1u // TT

This is the stats tab
This is the post tip