Sidney Crosbys Pittsburgh tar emot Detroit under natten till torsdag, en match man är befogade favoriter i.

Pittsburgh stod för en blek insats senast då man fick stryk av NY Islanders med 5-1, och man var aldrig nära att hota i matchen. Den matchen spelades dock borta och på hemmaplan tycker jag att man sett klart bättre ut, något man ska kunna utnyttja här.

Spelare som Crosby, Guentzel och Letang lär knappast vara nöjda med senaste insatsen och detta är i grunden riktigt vassa spelare som lär komma ut och göra en klart bättre insats här, och här möter man även ett beskedligare motstånd.
Petry saknas samtidigt som Poehling och Archibald är tveksamma.

Detroits seger senast mot Tampa Bay var nog oerhört skön då man innan dess har åkt på sex raka förluster, något som absolut kan ha gett tändvätska till laget.
Jag vill dock se en till bra insats innan jag tror att man ska kunna utmana Pittsburgh här då det trots allt var en match som kunde slutet annorlunda då det var jämnt.

Med spelare som Perron, Larkin, Raymond och Kubalik i laget så finns det kvalitet offensivt. Man är dock inte på samma nivå som Pittsburgh, varken i klass eller bredd, och på bortais har jag svårt att se att man skulle ta en ny seger mot tufft motstånd.
Bertuzzi, Vrana, Luff, Hägg och Zadina saknas i matchen.

Pittsburgh är starka på hemmais och trots att man är back to back här så tror jag att man visar sig starkast, och jag väljer att gå på hemmaseger i matchen.

Jarry (Unconfirmed) - Husso (Unconfirmed)

Speltips: 1 och jag investerar 1u
This is the stats tab
This is the post tip