Pittsburgh Penguins - Edmonton Oilers

Goalies: Murray (probable) vs Koskinen (confirmed)

Väldigt roligt möte i natt när framtiden lett av Connor McDavid möter Pittsburghs Sidney Crosby och co. Frågan är om Oilers som inte sett bra ut på slutet kan störa detta Penguins som kommer från en riktigt imponerande match mot Flyers senast.

Pittsburgh Penguins har haft en lite mer ojämn säsong än tidigare år där man inledde väldigt bra men hade en dipp i mitten av säsongen. Detta har lett till att man trillat ut från topp 3 i divisionen och just nu besitter man sista Wild Card platsen för slutspel. Detta betyder såklart att varje match nu för Penguins blir väldigt viktig för att säkra slutspel med lag som Carolina och Buffalo strax efter. Senast gjorde man dock en riktigt fin match där man vann med klara 4-1 borta mot rivalerna Philadelphia Flyers. En seger som jag måste säga säger en del då Flyers är i sin absoluta formtopp men där Penguins spelade smart och hade bra målvaktsspel. Var effektiva på sina lägen och straffade Flyers. E.Malkin var tillbaka från skada men åkte på en incident som kan kosta några matchers avstängning vilket såklart är dåligt. Dock såg Penguins riktigt på hugget vilket vilket gör att jag tror man är på gång igen.

Edmonton Oilers ligger på en sjätteplats i Pacific Division och även om laget har spelare som Connor McDavid och Leon Draisaitl så är det egentligen bara de som levererar. Resten av laget har riktigt svårt att producera poäng och att det ständigt hänger på dessa två spelare gör att Oilers är väldigt lättspelade för många lag med bredd. Man har endast vunnit 3/10 senaste matcherna man spelat och man var totalt chanslösa senast i 2-5 förlusten hemma mot San Jose Sharks. Förvisso är Sharks ett mycket bra hockeylag för tillfället men Oilers spel ser väldigt uddlöst och tunt ut.

Detta är en matchup som borde passa Penguins väldigt bra. Man var riktigt stabila defensivt senast mot Flyers och kan laget hålla sig i positioner mot Oilers snabba spelare och ha koll på McDavid så har man mycket vunnet i denna matchen. Oilers tycker jag sett riktigt uddlösa ut senast tiden och när Penguins dessutom dominerar denna matchup historiskt med 8 vinster senaste 10 mötena så tycker jag vinstchansen här är hög.

Nattens spel blir därför

Match: Pittsburgh Penguins - Edmonton Oilers
Spel: 1
Odds: 1.83
Insats: 3/7u
Bolag: bet365
Spelstopp: 01:00

För fler spel

Twitter: @bethockeystick

Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip