Pittsburgh Penguins - Florida Panthers

Goalies: Murray (confirmed) vs Luongo (probable)

Ett pånyttfött och formstarkt Pittsburgh Penguins tar I natt emot Florida Panthers. Penguins som kanske är hetaste laget i ligan just nu tappade oväntat en säker seger mot Hawks senast och frågan är om man kan skaka av sig förlusten och ta sig tillbaka till vinnarspåret i natt igen?

Pittsburgh Penguins som varit en stabilt topplag senaste säsongerna har denna säsong varit lite mer upp och ner. En säsong som började okmen som fick ett totalt plattfall i november har äntligen hittat tillbaka till formen. Penguins som länge legat utanför slutspelsplatserna har radat upp segrar på slutet och nu har man spelat sig tillbaka till en andraplats i Metropolitan divison och formen pekar spikrakt uppåt. Man kom till senaste matchen mot Hawks med mycket bra självförtroende och hela 8 raka vinster i ryggen. Matchen mot Hawks började också på bästa möjliga sätt när man snabbt i första perioden skaffade sig en 2-0 ledning. Hawks svarade upp i PP och första perioden slutade 2-1. Andra perioden var svängig och även om Pens hade en 3-2 ledning så hittade Keith en kvittering för Hawks sent i perioden. I tredje tog Chicago över och man fullbordade vändningen när Dylan Strome satte 4-3 i början av tredje. Toews satte 3-5 i öppen kasse och satte därmed spiken i kistan.

Florida Panthers kommer från två förluster och laget letar fortfarande ett konsekvent spel. Laget som besitter enorm talang är alldeles för ostabilt och man har riktigt svårt att utnyttja de lägen man skapar i matcherna. Senast mot Jackets på hemmais hade man en 2-1 ledning efter att ha kommit tillbaka starkt efter en slarvig inledning. Men återigen tappade man en ledning och även om Aaron Ekblad hittade en sen kvittering så fick man endast med sig en poäng då Seth Jones avgjorde för bortalaget i OT bara 18 sekunder in. Panthers fortsätter att förlora matcher och fortsätter man såhär blir slutspel svårt att nå för det talangfulla Panthers.

I natt tycker jag hemmalaget ska ha bra chansa ta två nya poäng här efter att ha slarvat bort 2 poäng som man räknat med senast mot Hawks. På hemmais är Penguins vanligtvis riktigt starka och formen finns där för Penguins som jag tycker sett riktigt bra ut senaste månaden. Panthers däremot tycker jag har för stora brister i laget och kan Penguins hålla koll på Barkov så bör man kunna ta 2 poäng här mot sitt favoritmotstånd. Detta säger jag då Penguins har haft riktigt lätt för just Panthers historiskt sett med ett record på 8-2-0 senaste 10 matcherna mot Panthers. Detta med ett målsnitt på hela 3.70 mål/match framåt.

Panthers har fortfarande skador på nyckelspelare som N.Bjugstad, V.Trocheck, D.macKenzie och även McGinn saknas sedan tidigare.

Nej tycker mycket talar för Penguins i natt och jag plockar seger efter FT. Nattens spel är alltså

Match: Pittsburgh Penguins - Florida Panthers