Pittsburgh tar emot NY Islanders natten mot tisdag, och efter att man förlorat båda matcherna under säsongen har man revansch att utkräva.

Pittsburgh har dubbla nederlag inför denna matchen då man senast fick stryk med 2-5 mot NJ Devils. Näst senast var det just NY Islanders som blev för tuffa, men man skapade helt klart lägen att vinna matchen då man bland annat vann skotten med klara 28-44.
Nu är det ombytta roller då man agerar hemmalag, vilket jag ser som ett klart plus i matchen.

Med Rakell som gjort sex poäng de tre senaste matcherna så har man en spelare som det verkligen lyser form om. Man har även skickliga spelare som Crosby, Rust, Guentzel och Malkin i laget, så får man ihop defensiven bättre än på slutet så finns det gott om kvalitet offensivt som kan visa sig bli avgörande här.
Friedman och Rutta förväntas missa matchen samtidigt som Poehling och Jarry är frågetecken.

NY Islanders har rätt tveksam form då man enbart tagit en seger på de fem senaste matcherna, och nu senast hade man inget att sätta emot Boston då det blev förlust med 6-2.
Segern kom mot just Pittsburgh, men det var på just hemmais där man tagit 17 av sina 28 segrar, så det är ett stort minus att man spelar borta här.

På slutet har man stärkt upp laget med Bo Horvat så man ser spetsigare ut än man gjort tidigare, och det finns en del bra andra spelare i Barzal och Lee.
Man står dock inför en tuff bortamatch och då det även finns ett par tunga avbräck i laget är känslan att man får det kämpigt här.
Barzal, Bailey, Clutterbuck, Pageau och Wahlstrom saknas i matchen.

Pittsburgh ska ses med goda chanser att ta sin första seger mot NY Islanders denna säsongen, speciellt då man har fördel av hemmaplan samtidigt som gästernas form är ett frågetecken, och jag väljer att gå på hemmaseger i matchen.

Jarry (Unconfirmed) - Varlamov (Unconfirmed)

Speltips: 1 och jag investerar 2u
This is the stats tab
This is the post tip