Skriver ofta om hur bra Penguins är i år och framgången i att bygga laget med Sidney Crosby, Evgeni Malkin och i övrigt mest ”gnuggare”.

Idag kommer man till spel utan Crosby och då ser genast Pens ut som ett lag möjligt att slå, vilket Minnesota Wild utnyttjade häromdagen och tog en 4-0-skalp. Utan ligans bästa spelare i laguppställningen tappar Pens inte bara sitt främsta offensiva vapen, sitt PP-spel och sitt självförtroende utan motståndarna kan koncentrera sig mer på sitt eget spel än på vad som behöver göras varje gång Sidney är inne på isen.

Koncentrera sig på sitt spel är något Bruins verkligen behöver göra nu, efter ett par dåliga matcher toppat av ett bedrövligt poängtapp till divisionsrivalen Montreal Canadiens i senaste matchen, då man hade en 2-0-ledning med ett par minuter kvar vilket blev en 3-2-seger för fransoserna. Detta ledde givetvis till ett ordentligt lagmöte och mycket kritiska frågor från media. Räkna med en bra och fokuserad insats från Bruins ikväll.

Vem som står i mål för Bruins är som så ofta förr en gåta, och båda målvakterna spelar bra i princip varje match vilket gör att det inte behöver läggas större vikt vid frågan även om man helst ser Thomas där bak.

Bruins har ett spelare som är ”due” så att säga, och i ett försök att sparka igång Marc Savard efter skadan flyttas Julien-favoriten Michael Ryder upp på hans högersida med Nathan Horton borta. Förhoppningsvis kan Savard komma tillbaka till fin form, hans gräddfil efter återkomsten börjar smalna av nu.

Såvida inte Malkin (som Julien förhoppningsvis kan få in Chara mot så många byten som möjligt, en härlig coach-match i matchen där mellan Bylsma och Julien) har en alltför bra dag ska det vara en Bruins-seger här, särskilt om någon eller några av alla de brunbjörnar med blött krut rycker upp sig.

2.15 från Bwin på Bruins ML är hur som helst ett odds att gilla.

Bruins:
Lucic-Savard-Ryder
Wheeler-Krejci-Seguin
Recchi-Bergeron-Marchand
Paille-Campbell-Thornton

Chara-Boychuk
Seidenberg-Kampfer
Ference-Bartkowski

Thomas/Rask

Pens:
Kunitz-Letestu-Dupuis
Cooke-Staal-Malkin
Conner-Talbot-Kennedy
Rupp-Adams-Jeffrey

Martin-Michalek
Orpik-Letang
Goligoski-Lovejoy

Fleury (Johnson)
bw

This is the stats tab
This is the post tip