Red Wings har fortfarande problem med målvaktsskador utöver alla övriga skador man har och kommer utan många bra spelare till Consol Energy Center ikväll. Modano, Datsyuk, Clearu, Stuart, Holmström är borta medan också tre av de fyra översta målvakterna på ”depth charten” är skadade nu när Thomas McCollum brutit fingret. Det innebär att lagets tredjemålvakt Joe MacDonald, som förvisso inte är en bedrövlig målvakt, backas upp av Jimmy Howard trots att denne inte är spelklar.

Wings första två kedjor är fortfarande bra förstås, även om Jiri Hudler inte gjort någon glad i år och Valtteri Filppula inte riktigt tagit det där stora kliv man hoppats på. Lagets fina bredd blir dock förstås försakad när man har fyra forwards från sin top-9 borta och dessutom en too-4-back.

Sidney Crosby är som bekant skadad i Penguins, och det såg till en början ut som att det skulle få Pens att falla i tabellen. På senare tid har de dock fått igång offensiven, och Jordan Staal har gjort storartad comeback efter sina skador och varit riktigt het, liksom Pens power play som gjorde flera mål mot Montreal senast.

Trots Crosbys dominans i årets NHL så känns Wings skador betydligt mer för dem än vad Crosby känns för Pens nu. 1.75 på ML Pens är taget.

Pens:
Kunitz-Malkin-Dupuis
Cooke-Staal-Kennedy
Rupp-Talbot-Conner
Asham-Letestu-Adams

Martin-Michalek
Orpik-Letang
Goligoski-Engelland

Fleury (Johnson)

Wings:
Franzén-Zetterberg-Eaves
Hudler-Filppula-Bertuzzi
Draper-Helm-Tatar
Miller-Abdelkader-Mursak

Lidström-Kronwall
Ericsson-Rafalski
Kindl-Salei

MacDonald (Howard)

This is the stats tab
This is the post tip