Pittsburgh Penguins - Edmonton Oilers

Goalies: Murray (confirmed) vs Talbot (probable)

Pittsburgh Penguins är regerande SC-mästare och man ser just nu oerhört bra ut. Laget har fått tillbaka skador på nyckelspelarna och man börjar verkligen få spelet att stämma. Sidney Crosby ser oerhört het ut just nu och man måste trots allt säga att han är världens bästa spelare. Man slaktade Sharks i SC-reprisen på bortais med hela 5-0 och laget har fina seasonrecord på 8-2-2.

Edmonton Oilers fortsätter att trampa på men inte alls i samma fart som i säsongsupptakten. Dock vinner man matcher kontinuerligt och Oilers är helt klart ett lag som kommer hota om slutspel. Man verkar helt klart fått ordning på försvarsspelet som varit laget stora svaghet tidigare år. Laget har finfina 9-3-1 i år och senast slog man Detroit Red Wings med 2-1 på bortais. Jonas Gustavsson gjorde säsongsdebut och såg väldigt bra ut, men det verkar som Talbot får chansen i natt.

Oilers avslutar nu sin 5 matcher långa roadtrip emot ligans kanske farligaste offensiv. Pens är i toppform offensivt mot ett Oilers som kanske inte är känt för starkt försvarsspel men levererat. Crosby vs McDavid kommer bli en fröjd att följa där vi har ungt mot rutinerat. Båda lagen besitter kraft framåt och jag tänker mig en match som kan få oss hockeyälskare att njuta av fint passningspel. Penguins ska vara klara favoriter och bör kunna trycka in ett par puckar, men tror Oilers bör hitta nät minst 2 gånger. När vi då för överspelet till ca 2.00 gånger pengarna tycker jag det är värt att testa.

Nattens spel blir alltså


Pittsburgh Penguins - Edmonton Oilers Ö5.5 mål @ 2.00 med 3/7 units hos Pinnacle Sports


För fler spel

Twitter: @bethockeystick

Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip