Pittsburgh Penguins - Minnesota Wild

Goalies: Dubnyk (probable) vs Fleury (probable)

Pittsburgh Penguins vann senast mot Edmonton Oilers i en match där jag rekade Ö5.5 mål. Den matchen slutade 4-3 till Pens som var hårt pressade. Man tog ledningen i matchen med Oilers kom tillbaka och gjorde 3 raka mål och inför tredje perioden låg man under med 3-2. En tidig kvittering av Malkin gav ett likaläge som såg ut att hålla ut men Connor Sheary ville annat och avgjorde med ca 2 min kvar av matchen. Penguins är oerhört formstarka just nu med 7 vinster senaste 10 matcherna och har två raka vinster.

Minnesota Wild har denna säsong spelat väldigt bra försvarsspel. Man hade för två matcher sen en streak där man hållit nollan i tre raka matcher. Man har dessutom endast släppt in 2 mål på de 5 senaste matcherna. Trots detta har man alltså två raka förluster och man måste hitta ett sätt och göra mål på om man ska bryta förlustsviten. Laget kommer fortfarande sakna sin bästa offensiva spelare i Zack Parise men Eric Haula förväntas vara tillbaka.

I denna match tänker jag mig ett Penguins som kommer styra spelet. Laget har toppklass i anfallsspelet och laget stjärnor är i bra form. Wild styrka den här säsongen har som sagt legat i försvarsspelet och Bruce Broudreau taktik måste vara att fortsätta med att håll tätt. Utan Parise och en del andra skador blir det enligt mig svårt att slå Penguins om man släpper in mer än 2 mål och därför tänker jag mig en match där Wild vill dra ner tempot.

Känslan säger att Wild kan vinna den här matchen men att gå emot Penguins just nu på hemmais när man spelar bra är tufft. Jag kommer därför vända mig till underspelet i denna match och hoppas att Wild lyckas med sin gameplan.

Nattens spel blir alltså

Pittsburgh Penguins - Minnesota Wild U5.5 mål @ 1.751 med 4/7 units hos Pinnacle Sports


För fler spel

Twitter: @bethockeystick

This is the stats tab
This is the post tip