Halloj! En natt med NHL där det är många lag som måste tillbaka på vinnarspåret igen och jag tycker den intressantaste matchen är enligt mitt tycke Pittsburgh Penguins - Ottawa Senators.

Penguins kommer närmast från en 3-1 förlust borta mot Phoenix Coyotes. Coyotes gick ut och dominerade första perioden och vann den rättvist med 1-0. Efter första perioden jämnade matchen ut sig men det var Coyotes som var snäpptet vassare och vann. Med den förlusten så bröt Penguins sin segersvit på två raka matcher.
Det gör att Penguins har på sina tio senaste matcher 6 segrar, 3 förluster och 1 förluster efter övertid/straffar 6-3-1.
Trots förlusten senast så är Penguins trots det etta i Eastern Conference. Med 78 poäng efter 55 spelade matcher. Penguins har fem poäng tillgodo på tvåan Boston Bruins som dock har en match mindre spelad.
En orsak till att Penguins leder Eastern Conference är framförallt lagets offensiv. Med spelare som Crosby, Letang, Malkin mfl så är Penguins det lag som har gjort flest mål i Eastern Conference. 176 stycken framåt är imponerande, bakåt är Penguins det lag som har släppt in näst minst mål. Endast Boston Bruins är bättre bakåt. En målskillnad för Penguins på 176-132 ger ett snitt på 5,6 mål per match.
Hemmaspelet är även det ruggigt bra. Med 44 inspelade poäng på 26 hemmamatcher så är Penguins Eastern Conference bästa hemmalag. Samma poäng som tvåan Boston Bruins men har spelat tre matcher mindre på hemmais än Bruins. Statistiken är imponerande, med 22 segrar, varav 2 efter övertid/straffar och endast 4 förluster och en målskillnad på hela 93-55. Penguins gör alltså nästan dubbelt så många mål jämfört med det laget släpper in. Det ger ett snitt på 3,57-2,11.
Penguins senaste hemmamatch var mot jumbon Buffalo Sabres. Trots totaldominans av hemmalaget i första perioden så stod det 0-0 men efter det så lyckades Penguins göra tre mål och vinna med 3-0. Det gör att Penguins har på sina fem senaste hemmamatcher två raka segrar och det har totalt blivit 33 mål vilket ger ett snitt på 6,6 mål per match.
Penguins kommer komma till spel inatt utan:
K. Letang (spelar ev inatt)
C. Conner
P. Dupuis
T. Vokoun
J. Vitale
B. Bennett

Senators kommer till spel lika som Penguins. Förlust i förra matchen, då borta mot Toronto Maple Leafs. Senators tog ledningen med 2-0 i början av den andra perioden men sen var det slut på det roliga. Maple Leafs vände till 3-2 men Senators kom igen till 3-3 men sen smackade Maple Leafs in tre raka mål till och vann med 6-3.
Innan dess så hade även Senators två raka segrar. På sina tio senaste matcher så har det blivit 5 segrar, 3 segrar och 2 förluster efter övertid/straffar 5-3-2.
Senators ligger i skrivande stund utanför slutspelsplats i Eastern Conference. Med 58 poäng efter 55 matcher så har Senators blott två poäng upp till åttan Detroit Red Wings.
Senators har en lika sak som Penguins. Penguins har gjort 176 mål framåt, Senators har släppt in lika många mål. Med en målskillnad på 158-176 så snittar Senators sina matcher på 6,07 mål.
Bortaspelet har dock varit bitvis bra. Med 29 poäng på 27 bortamatcher så är Senators Eastern Conference åttonde bästa bortalag. Med en statistik på 12 segrar, varav 3 efter övertid/straffar och 15 förluster, varav 5 efter övertid/straffar och en målskillnad på 77-85. Det ger ett snitt på 2,85-3,14 mål per bortamatch.
Senators har på sina fem senaste bortamatcher tagit poäng i tre av dessa och har gått segrande ur två av dessa fem.
Det har blivit en hel del mål på dessa matcher, totalt 32 stycken (31 mål på ordinarie tid) vilket ger ett snitt på 6,4 mål per match.

Historia:
Dessa två lag har mött varandra en gång under pågående säsong. Den gången spelades matchen i Ottawa. Där vann hemmalaget Senators med imponerande 5-0.
På lagens tio senaste matcher så har Penguins vunnit sju och Senators tre. Av dessa tio matcher så har fem matcher slutat över 5,5 mål och två matcher har stannat på fem.
Med Penguins som hemmalag i dom fem senaste matcherna så har Penguins vunnit fyra och Senators en. Noterbart är att Penguins har vunnit dom fyra senaste. Totalt har fyra av dessa fem matcher gått över 5,5 mål medan den femte matchen har stannat på fem mål.

Kommentar:
Två målglada lag. Penguins är ett av dom mest målfarligaste lagen i hela ligan och det är frågan om, om laget inte är det bästa offensiva lagda laget. Senators offensiv är inte fy skam den heller. Det största problemet som har varit för Senators är att försvars och målvaktsspelet inte har fungerat som det brukar. C. Anderson har inte gjort sin bästa säsong och R. Lehner blandar och ger lite när han får chanserna.
När dessa två lag möter varandra med Penguins som hemmalag så brukar det bli fartfyllt, målchanser och högt tempo och framförallt målrikt. Senaste mötet lagen emellan i Pennsylvania slutade med en 6-2 seger för Penguins.
Nej jag tror det kommer bli målrikt även denna gång. Båda lagen har gjort mycket mål framåt den senaste tiden och båda lagen har även släppt in en del mål, framförallt Senators som har läckt lite väl mycket på bortais den senaste tiden.
Nej jag testar över 5,5 mål till 1,83 på Bwin .

This is the stats tab
This is the post tip