Hemma i PPG Paints Arena tar Pittsburgh emot Philadelphia natten mot måndag, och hemmalaget jagar viktiga poäng i kampen om slutspel.

Pittsburgh stod inför en tuff uppgift senast då urstarka Boston gästade, och att man föll är inget att skämmas över. Siffrorna skrevs till 3-4 och det var starkt att man gjorde tre mål framåt på ett så bra defensivt lag.
Man har sex matcher kvar att spela i grundserien och för lagets del gäller det att avsluta på ett bra sätt om man ska nå slutspel, så det finns mycket motivation.

Ser man på truppen så håller den en bättre nivå än gästernas då man har namn som Malkin, Crosby, Rust, Guentzel och Rakell i laget, och att det är hemmaplan igen är en klar fördel.
Bonino, Kulikov och Pettersson saknas samtidigt som Rutta är ett frågetecken.

Philadelphia inte lika motiverade som hemmalaget

Philadelphia ligger på en fjortondeplats i conferencen och något slutspel blir det inte för laget del, vilket lär påverka motivationen i de sista matcherna.
Man gick även en match mot Buffalo knappa dygnet innan denna där man förordar med 3-6, och då Sandström vaktade kassen förväntas Ersson få chansen nu.
Detta är även tredje raka bortamatchen och de sex senaste matcherna på resande fot har slutet med förlust.

Man har förstemålvakten Carter Hart skadad och det är ett blytungt avbräck då han varit bra för laget. Visst finns det namn som Hayes och Konecky i truppen, men man har inte samma stjärnglans som hemmalaget, och här är risken stor att man åker på en ny förlust.

Pittsburgh trivs hemma, har mer att spela om samt har en starkare trupp, faktorer som talar för att man ska ha goda segerchanser, och jag gå på hemmaseger i matchen.

Jarry (Unconfirmed) - Sandström (Unconfirmed)

Speltips: 1 och jag investerar 2u hos bet365
This is the stats tab
This is the post tip