PPG Paints Arena ger oss mötet mellan Pittsburgh och Seattle natten till fredag svensk tid och min idé inför nedsläpp är att denna match ska ha mycket goda chanser att bli en målrik historia.

Pittsburgh kliver in i den här matchen som storfavoriter. Hemmalaget har sex raka vinster i ryggen och presterar finfin ishockey för dagen. Senast hemmalaget var i farten tog de full pott här i PPG Paints Arena och detta genom en 6-3-seger mot Arizona. Nu väntar ett Seattle som inte håller så hög klass de heller så har hemmalaget en bra dag på jobbet kan de lösa mållinan för egen maskin.

Seattle är i skrivandets stund nästjumbo i sin konferens. Bortalaget har totalt levererat 30 poäng på 42 matcher och noteras för en målskillnad på 112-152. Som bortalag har de skrapat ihop tio poäng på 17 framträdanden och detta med en målskillnad på 43-61. När de tog emot Pittsburgh på sin hemmais blev det förlust med klara 6-1 och jag tror att de faller med stora siffror igen. Seattle är dock inte helt borträknade. De kommer närmast från förlust hemma mot Nashville med 4-2, men matchen innan slog de Florida med 5-3.

Har bortalaget en av sina bättre dagar så ger de Pittsburgh en bra match i PPG Paints Arena, men min idé är som tidigare nämnt att det blir många mål och det tror jag stenhårt på.

SPELTIPS
Över 5,5 mål i matchen (ordinarie speltid) till 1.65 hos Unibet / LeoVegas / 888sport .

Vad tror ni?

@JV89__ på Twitter.

This is the stats tab
This is the post tip