I PPG Paints Arena väntar ett hett möte mellan Pittsburgh och Tampa Bay natten mot måndag, och här har jag klart bäst känsla för hemmaseger.

Pittsburgh har haft en tung period bakom sig då man förlorade fyra raka matcher och dessutom hade stora problem defensivt med 21 insläppta mål på dessa matcher. Nu senast fick man dock ett trendbrott när man vann efter förlängning mot St Louis med 2-3 där Rust blev matchhjälte. Chansmässigt skapade man dock betydligt mer målchanser, och sett till matchen var man det bättre laget.

I laget har man fin kvalitet offensivt i Guentzel, Crosby, Malkin, Rust och Rakell, så man har två starka förstakedjor. Visst är Tampa Bay en tuff motståndare, men då de är b2b så bör man vara klart mer utvilade här.
Friedman och Poehling saknas i matchen.

Tampa Bay kommer med två segrar på de fem senaste matcherna trots ett klart beskedligt spelschema då man bland annat mött lag som Arizona, Anaheim och Buffalo, och nu är det klart tuffare.
Senast höll man nollan mot Detroit då man vann med 0-3, men trots segern gjorde man en rätt blek insats då siffrorna var i överkant, och man förlorade bland annat skotten med 45-18.

Nu är man b2b så man är inte lika utvilade och förberedda som hemmalaget. Samtidigt ställde man Vasilevski i kassen senast och nu förväntas Elliott vakta buren, vilket är ett minus.
Visst finns det klass nog att vinna matchen då bland annat Kucherov, Point, Hedman och Stamkos finns i laget, men man står inför en tuff uppgift här.
Cernak är avstängd i matchen.

I grunden är Tampa Bay det något bättre laget men med tanke på att man är b2b och ställs mot ett utvilat Pittsburgh så kan man få problem, och jag väljer att gå på hemmaseger i matchen.

Jarry (Unconfirmed) - Vasilevski (Unconfirmed)

Speltips: 1 och jag investerar 2u
This is the stats tab
This is the post tip