Natten till söndag gör Pittsburgh upp med Toronto hemma i PPG Paints Arena, en match hemmalaget är befogade favoriter i då det finns en del frågetecken hos gästerna.

Pittsburgh hade inga problem med att städa av svaga Philadelphia senast då man tog en 1-4 seger, och man hade bra kontroll på matchen.
I och med segern så förlängde man sin segersvit till fem raka vinster, så formen är bra, speciellt med tanke på att man slagit tuffa lag som Minnesota och Calgary.

I denna matchen förväntas DeSmith vakta kassen och det vore ett litet minus då Jarry är den bättre målvakten, men det är inte spikat ännu.
På plussidan har man ett helt skadefritt lag, så man kan mönstra full manskap och då spelare som Crosby, Malkin, Rust, Guentzel och Rakell finns i laget så finns det massor med kvalitet, och jag instämmer med att man ska vara favoriter i matchen.

Toronto tillhör ett av de bättre lagen i ligan och man kommer med två raka segrar där man slagit NJ Devils och Minnesota på bortais, och ser man till de sju senaste matcherna har man vunnit fem samtidigt som man tagit poäng i samtliga, så formen är det inga fel på.

Något som oroar är dock skadeläget på backsidan då man har TJ Brodie, Muzzin, Rielly och Benn borta, avbräck som är blytunga. Även målvakten Samsonov är skadad och då Murray stod senast är det klart att Erik Källgren är burväktare här, och det är ett minus då han ligger under 90% i räddningsprocent.
Visst har man skickliga spelare i Matthews, Tavares, Marner och Nylander som är sylvassa framåt, men känslan är att det inte räcker med tanke på avbräcken defensivt.

Pittsburgh är skadefria och man har en stark trupp att tillgå och även om Toronto är en tuff motståndare så har de problem defensivt, något spelare som Crosby och Guentzel ska kunna utnyttja, och jag går på hemmaseger i matchen.

Jarry (Unconfirmed) - Källgren (Confirmed)

Speltips: 1 och jag investerar 1u

This is the stats tab
This is the post tip