Danska Metal Ligaen har en match på menyn ikväll och denna spelas i Rødovre Skøjte Arena där tabelltvåan Aalborg Pirates gästar tabelljumbon.

Rødovre är tabelljumbo i Metal Ligaen och har bara mäktat med att spela ihop 27,5 poäng på 38 matcher. Målskillnaden för hemmalaget 67-148 hittills och av alla deras framträdanden så har de plockat full pott i fem matcher totalt och 26 av 38 har de lämnat helt poänglösa.

Aalborg är tabelltvåa med 71,5 på kontot och har en andraplats att försvara. Just nu står de på lika många poäng som tabelltrean Frederikshavn och därefter finner vi Sonderjyske Ishockey på en fjärdeplats och för deras del är det 70,5 poäng på kontot, vilket innebär att Aalborg inte kan koppla av om de vill behålla sin andraplats vilket ger bättre utgångsläge inför slutspelet.

Min idé inför nedsläpp denna torsdagskväll är att det skiljer en hel del i kunnande mellan dessa lag. Aalborg har som tidigare nämnt också en del att spela för, vilket får mig att tro att de levererar en "bekväm" seger mot ett överkomligt motstånd.

Senast lagen möttes var Aalborg hemmalag och då blev det seger med 7-0 för värdlaget.
Kanske inte blir riktigt lika stora siffror på bortais, men bortaseger med minst två puckar är spelat!

SPELTIPS
Aalborg Pirates -1,5 till 1.64 hos Nordicbet / Betsson .

Vad tror ni?

@johan_videll på Twitter.

This is the stats tab
This is the post tip