Dags för match mellan Rögle och Brynäs, det är i denna match som jag tror allt hopp för laget från Gävle försvinner om ett eventuellt slutspel. Rögle är för bra och kommer vinna denna matchen till 1.77 gånger pengarna, spelet tas med en flat hos Nordicbet och Betsafe .

Rögle ligger på fjärde plats i serien och har mycket goda möjligheter att nå en andra plats men det finns även risk att halka nedanför top-6. Med andra ord finns det oerhört mycket att spela för. Rögles ambition är givetvis att komma tvåa i serien och då kommer man verkligen ta tillfället i akt att försöka slå ett svagt Brynäs hemma. Man vet även att om man ska ha någon chans att nå andraplatsen så måste man slå ett lag som Brynäs hemma. Formen den senaste tiden har varit rätt svag med endast en tvåpoängare i de tre senaste matcherna. Det krävs verkligen en trea här för att knappa in på Skellefteå på andraplatsen. Denna matchen kommer till 100% säkerhet att bli en het tillställning. Rögle jagar topplaceringarna samtidigt som Brynäs krigar för sin överlevnad mer eller mindre. Heta känslor bör innebära en hel del utvisningar och då är det verkligen megafördel Rögle. Rögle är tillsammans med Färjestad seriens bästa lag när det kommer till specialteams. Brynäs är samtidigt seriens elfte bästa lag i spelformen. Rögle har mycket fina möjligheter att vinna här.

Brynäs kommer till matchen med kniven mot strupen minst sagt. I senaste omgången föll Brynäs tungt tungt hemma mot Växjö med 0-1. Det var Brynäs viktigaste match denna säsongen, en seger där och läget hade sett helt annorlunda ut. Brynäs ligger nu hela sju poäng bakom Växjö som ligger på den så viktiga tiondeplatsen. Jag tror att Brynäs som har kniven mot strupen kommer få oerhört svårt att kunna slappna av och spela sin bästa hockey i denna måstematch. Brynäs form har verkligen inte varit bra den senaste tiden. Tre förluster i sina fyra senaste matcher har det blivit och den enda segern kom på övertid mot HV71, jag är 95% säker på att Brynäs har spelat bort sin chans att nå ett slutspel denna säsong och det känns nog i hela truppen. Har oerhört svårt att se hur Brynäs ska orka vinna denna matchen med tanke på all press och den senaste tidens dåliga spel.

Match: Rögle - Brynäs
Spel: Rögle
Odds: 1.77
Insats: Flat
Bolag: Nordicbet , Betsafe
Spelstopp: 19.00

Stort lycka till vid rygg!

Twitter: @SHLGrinder

// Grinder

This is the stats tab
This is the post tip