Dags för den första semifinalmatchen mellan Rögle och Färjestad nere i Ängelholm, och här tror jag hemmalaget kan få det tufft.

Rögle vann grundserien då man spelade in fina 100 poäng, och man var tre poäng före tvåan Luleå.
I kvartsfinalen ställdes man således mot beskedligt motstånd i form av tabellnian Oskarshamn, och många väntade sig en bekväm seger.
Faktum är dock att man låg under med 2-3 i matcher efter fem matcher, och man riskerade att åka ur två gånger om.
Man visade dock en oerhörd styrka som kunde vända och vinna matchserien med 4-3 då man vann de två sista matcherna med 2-5 och 4-1.

Motståndet var dock enklare och här blir det klart tuffare motstånd man ställs inför. Då man även saknade Bristedt, Lyrenäs och Sund senast så finns det även frågetecken inför denna matchen, och känslan är att man får bekänna färg i matchen.

Färjestad hade en tuff grundserie då man slutade sexa, och det var först efter att Mitell tog över som tränare som man började höja sig.
I kvartsfinalen mot Skellefteå klev man in som underdogs då man mötte ett lag som spelat bra och slutade trea i grundserien.
Väl där visade man verkligen upp att man blir att räkna med då man vann med 4-2 i matcher efter att man vunnit den sista matchen med 5-0, vilket är starka papper.

I grunden har man en riktigt vass trupp med namn som Rydahl, Nilsson, Viksten, Nygård, Lindqvist och Lennström för att nämna några, och då även målvakten Furch höjt sig i slutspelet så finns det gott om kvalitet i truppen, och här bör man kunna störa hemmalaget.

Rögle hade det tufft mot Oskarshamn och nu när ett starkt Färjestad kommer på besök så är jag inte alls säker på att hemmalaget bara kliver ut och vinner, och jag väljer att gå på en dubbelchans i matchen.

Speltips: X2 och jag investerar 1u // TT
This is the stats tab
This is the post tip